Periscope süre kısıtlamasını kaldırıyor
ensonhaber.com

periscope

Twitter'ın sahibi olduğu canlı yayın tabanlı sosyal ağ servisi Periscope, şimdi kullanıcılara canlı yayınlarını ömür boyu saklama imkanı sunuyor.

Periscope kullanıcıları, canlı yayın başlığının sonuna ekleyecekleri #save etiketi sayesinde canlı yayının otomatik olarak kaydedilmesini sağlayacak. Bu etiketi başlığında taşımayan canlı yayınlar ise 24 saatlik sürenin sonunda otomatik olarak silinmeye devam edilecek ve yeniden izlenmeleri mümkün olmayacak.

KULLANICILAR ARTIK VİDEOLARINI İSTEDİKLERİ GİBİ SAKLI TUTABİLECEK

Şirketin CEO'su Kayvon Beykpour, daha düzgün kontroller için #save etiketiyle ömür boyu kayıt özelliğinin aktif olacağını 24 saatlik silme süresini kullanıcılar tarafından özelleştirilebilir hâle getirmek amacıyla mühendislerin çalıştığına da dikkat çekti.

ŞİRKETLER DAHA AKTİF KULLANABİLECEK

Periscope'ta şirketlerin özellikle pazarlama amaçlı olarak canlı video yayınını sıklıkla kullanması epeyce kullanışlı olacağı görülüyor. Diğer bir taraftan, yakında gelecek değişikliklerle birlikte canlı yayın videolarının tekrar izlenebileceği sürenin uzunluğu bir kampanyanın uzunluğuna göre ayarlanabilecek.