SpaceX, Starlink uydularına lazer bağlantıları ekledi
ensonhaber.com

Elon Musk'ın şirketi SpaceX, kutup bölgelerinde geniş bant kapsama alanı sağlamaya yardımcı olacak lazer bağlantıları olan Starlink uydularını uzaya gönderdi.

Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, uydular arasında lazer bağlantılarını doğrularken, bu şekilde kutuplar üzerinde yer istasyonuna gerek kalmayacağını söyledi.

10 UYDUDA LAZER BAĞLANTISI VAR

Lazer bağlantıları, kutup yörüngelerine yeni fırlatılan 10 Starlink uydusunda bulunuyor.

Fırlatma, SpaceX'in söz konusu uyduları 560 kilometre yükseklikte kutup yörüngelerine fırlatması için Federal İletişim Komisyonu onayını aldıktan iki hafta sonra gerçekleşti.

2022'DEN İTİBAREN TÜM STARLINK UYDULARINDA OLACAK

SpaceX'in CEO'su, önümüzdeki yıl faaliyete geçecek tüm uydularda lazer bağlantılarının yer alacağını duyurarak, 2022 yılında bu sistemin Starlink uydularında standart hale geleceğini belirtti.

SpaceX, Starlink uydularına lazer bağlantıları ekledi

SPACEX'İN HEDEFİ

Şimdilik yalnızca kutup bölgelerinde hizmet veren uydular, lazer bağlantılarını içeriyor. Alaska sakinlerinin bu bölgedeki uydulardan yararlanacağı kaydedildi.

Kaliforniya merkezli firma, Starlink sistemindeki tüm uyduların, Alaska gibi kutup yörüngelerinde hizmet verilen yerler de dahil olmak üzere tüm Amerikalılara aynı düşük gecikmeli hizmetleri sunmayı hedefliyor.

Starlink uyduları, şimdiye kadar yaklaşık 20'si ABD'de konuşlandırılmış olan yer istasyonları ile iletişim kuruyor.

SpaceX, Starlink uydularına lazer bağlantıları ekledi