Steam, video bölümünü kendi mağazasından kaldırdı
ensonhaber.com

Valve'ın Steam mağazası, oyun dünyasının lideri olsa da mağazada bulabileceğiniz tek şey oyun değildi. Valve, Hollywood filmleri ve belgeselleri de dahil olmak üzere Steam mağazasında kullanıcılara video içerikleri de sunuyordu.

Oyun denince akla ilk gelen çevrimiçi mağaza olan Steam, uzun yıllardır kullanıcıların hizmetine sunduğu video bölümünü mağazadan kaldırdığını açıkladı.

steam

VALVE, STEAM ÜZERİNDE AÇIKLAMA YAPTI

Steam'den neden video içeriklerinin kaldırıldığı konusuna açıklık getiren Valve, şu ifadeleri kullandı: ''Son birkaç yıldır, ücretli ve ücretsiz video içeriğini destekleyen bir video platformu kurarak, oyunların ve yazılımların ötesinde Steam'i genişletmeye çalıştık. Steam kullanıcılarının izledikleri eşyleri gözden geçirdik ve sadece oyun ve aksesuar içeriklerine odaklanmamız gerektiğine karar verdik.''

steam

VİDEO İÇERİKLER İLGİ GÖRMEDİ

Valve, 2012'den bu yana Steam üzerinden video içerikleri ile ilgili birçok yenilik geliştirse de kullanıcılar, video içeriklerine pek ilgi göstermedi. Valve'ın neden böyle bir karar aldığı bilinmese de özellikle, son zamanlarda Epic Games Store'un, Steam üzerindeki baskısının artması ve kullanıcıların oraya yönelmesi, Steam'i oldukça etkilemişe benziyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji