TİP milletvekili Sera Kadıgil hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TİP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil hakkında İzmir'de yaptığı konuşmadaki ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "tehdit" suçlarından re'sen soruşturma başlattı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil hakkında, İzmir'de yaptığı konuşmadaki ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "tehdit" suçlarından re'sen soruşturma başlattı.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanal medya hesabından yapılan paylaşımda, “31 Temmuz tarihinde Türkiye İşçi Partisi tarafından düzenlenen ve İzmir ilinde gerçekleşen miting sırasında Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil'in yapmış olduğu konuşma içeriğinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik ifadeleri nedeniyle TCK 299 ve 310/2. Maddelerinde düzenlenen Cumhurbaşkanına Hakaret ve Tehdit suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.
İZMİR'DE NE DEMİŞTİ?
Kadıgil, partisinin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sorunların yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden ayrılmasıyla çözülemeyeceğini savunarak, mevcut siyasi ve ekonomik sistemin de değişmesi gerektiğini söyledi.
Konuşmasında önceliklerinin Erdoğan'ın iktidardan ayrılması olduğunu belirten Kadıgil, bunun tek başına yeterli olmayacağını ifade etti. Erdoğan'ın mevcut düzenin bir sonucu olduğunu öne süren Kadıgil, Türkiye İşçi Partisi'nin yalnızca bir siyasi figüre değil, mevcut sisteme karşı mücadele ettiğini dile getirdi.
Kadıgil konuşmasında; "Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak en büyük ve en birinci önceliğimiz ve and olsun kurtulacağız, söz olsun kurtulacağız bundan da şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.
