Trabzon’da komutla öten horozlar, görenleri şaşırtıyor

Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan Gökhan Kum, 3 kardeş horozu yaklaşık 15 günlük çalışmayla çeşitli komutlara tepki verecek şekilde eğitti. “Gel”, “git” ve “öt” komutlarına karşılık veren horozların sosyal medyada paylaşılan görüntüleri büyük ilgi görüyor.

Ensonhaber / İHA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan Gökhan Kum’un horozlarla kurduğu sıra dışı iletişim, sosyal medyanın ilgi odağı oldu.

Evinde beslediği 3 kardeş horozu yaklaşık 10-15 gün boyunca eğiten Kum, hayvanların bazı sözlü komutlara tepki vermesini sağladı.

Horozların “gel”, “git” ve “öt” komutlarına karşılık vermesi, ortaya renkli görüntüler çıkardı.

HOROZLARIN EĞİTİMİ 15 GÜN SÜRDÜ

Kovanlı Mahallesi’nde yaşayan Gökhan Kum, evinde eğlenceli videolar izlediği sırada hayvanları eğitme fikrinin aklına geldiğini söyledi.

Aynı kişiden aldığı 3 kardeş horozu eğitmeye karar veren Kum, yaklaşık 10-15 gün boyunca düzenli olarak hayvanlarla ilgilendi. İlk aşamada özellikle “öt” komutu üzerinde çalışan Kum, horozların komuta tepki vermeye başlamasının ardından çalışmasını farklı komutlarla sürdürdü.

“GEL”, “GİT” VE “ÖT” KOMUTLARINI ÖĞRENDİLER

Kum, horozlarına “gel” dediğinde yanına gelmelerini, “git” dediğinde uzaklaşmalarını ve “öt” komutunda ise ötmelerini öğretmeye çalıştığını belirtti.

Eğitim sürecinin ardından horozların komutlara tepki vermeye başlamasıyla görüntü almaya başlayan Kum, çektiği videoları sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladı. Videoların izleyenlerden yoğun ilgi görmesi üzerine horozların eğitimine devam etti.

Kum, “İzleyenlerin çok hoşuna gidiyor. ‘Devam et’ diyorlar. Ben de fırsat buldukça çekeceğim. Millet eğlensin, gülsün, şenlensin. ‘Böyle de bir şey oluyor’ desin” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ OLAN ZORU BAŞARMAK”

Hayvanlarla iletişim kurmanın mümkün olduğunu göstermek istediğini belirten Kum, eğitim sürecinin sabır gerektirdiğini söyledi.

Kum, “Olmayacak hiçbir şey yoktur. Önemli olan istemektir, arzulamaktır. Hayvanlarla iletişim nasıl olur, bunu da göstermiş olduk. Herkes görmüş oldu” dedi.

İlk günlerde yalnızca “öt” komutuna odaklandığını anlatan Kum, horozların yaklaşık 15 günün ardından bu komuta tepki vermeye başladığını aktardı.

HEDEFİNDE YENİ KOMUTLAR VAR

Horozların mevcut komutlara verdiği tepkileri geliştirmeyi hedefleyen Kum, ilerleyen süreçte eğitimlere yeni davranışlar eklemek istediğini belirtti.

Kum, “Birisi geldiği zaman ‘hoş geldin’ dediğimde karşılama yapacak, ötecek. Şimdilik altyapısını yapıyoruz. Bu ilk olacağı için uğraşıyoruz, millet görsün” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)