Trump: ABD Venezuela halkının yanında
AA

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden darbeci Juan Guaido'nun en büyük destekçisi olan ABD Başkanı Donald Trump, ülkede yaşanan darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kameralardan ve sosyal medyadan Maduro'nun devrilmesi için destek mesajları yayınlayan Trump,  Guaido'nun bugün Venezuela'da başlattığı darbe girişimi için  "Yakından izliyorum, ABD Venezuela halkının yanındadır." dedi.

BEYAZ SARAY GÜN BOYU DARBEYİ SEYRETTİ

Trump'tan önce yapılan açıklamalar da Trump'ın açıklamasına benzer ifadeler...

ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da açıklamasında, Venezuela ordusuna çağrıda bulundu. Bolton, "Ordu anayasayı ve Venezuela halkını korumalı, Ulusal Meclis'in yanında durmalı. ABD, Venezuela halkının yanındadır." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "ABD hükümeti özgürlük ve demokrasi arayışındaki Venezuela halkını destekliyor." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Guaido ve taraftarlarına "Ulusal Meclis ve özgürlük sever Venezuela halkı, sizinle beraberiz. Amerika, demokrasi ve özgürlük Venezuela'da yeniden tesis edilene kadar yanınızda duracak." ifadesini kullandı.

Venezuela'da darbe girişimine karşı çıkan halk sokaklarda VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)