Trump: Anlaşma imzalamama kararı aldık
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim ile yaptığı toplantının detaylarını basınla paylaştı.

Trump: Anlaşma imzalamama kararı aldık

"BİR ŞEY İMZALAMANIN İYİ OLMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜK"

Trump, "Kim Jong Un ile çok iyi olumlu zaman geçirdik. Pompeo ile benim fikrim, bir şey imzalamanın iyi olmayacağını düşündük. Kim Jong Un enteresan bir karakter. Birçok seçeneğimiz vardı, şu anda bu seçeneklerin hiçbirini kullanmama kararı aldık. Çok enteresan iki gün geçirdik. Bazen masadan uzaklaşmak gerekir." dedi.

"HAZIR DEĞİLLERDİ"

Anlaşmanın olmadığını açıklayan Trump, hemen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya sözü verdi. Pompeo, "ABD'nin istediği bir sonuca ulaşamadık, daha fazla şey istedik onlardan ancak hazır değillerdi. Başkan da söylemiştik, bu çözüm zaman alacak demiştik. Çalışmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın istediği Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılmasını sağlayacağız. Liderlerin görüşmeleri olumlu oldu." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasından satır başları;

KUZEY KORE BİZİM VİZYONUMUZDA DEĞİL

"Yaptırımların kaldırılmasına hazır değildik. Bu da bizi anlaşmadan uzaklaştırdı. Olay yaptırımlarla ilgiliydi. Yaptırımların kaldırılmasını istediler. Bir vizyona sahip ama bizimle aynı vizyona sahip değil, bu nedenle uzaklaşma istedik.

Trump: Anlaşma imzalamama kararı aldık

ÜLKEYİ KARIŞ KARIŞ TANIYORUZ

Belli bir noktada anlaşacağımızı düşünüyoruz. Yaptırımların kaldırılmasına karşılık, nükleerden arındırılmasını istedik, ama buna hazır değiller. Ülkeyi karış karış tanıyoruz, istediğimizi almalıyız, başka yolu olamaz.

GÖRÜŞMELER SÜRECEK

"Bu tamamen benim kararım değildi. İlişkimizi devam ettirmek istiyoruz. Biliyorsunuz, insanlarımızı geri aldık. Kim Jong Un, dün bana daha fazla nükleer ve roket testi yapmayacaklarının sözünü verdi. Mike onlarla iyi bir ilişki ortaya koydu, görüşmeye devam edecek. Güney Kore yönetimiyle görüşmedim henüz, ama şu an bir anlaşma imzalamamız gerektiğini söyleyeceğim onlara da..."

BU BİR CADI AVI

Eski avukatı Michale Cohen hakkında ise Trump, "Böyle büyük, önemli bir zirve sırasında bu açıklamaları yapıyor olması inanılmaz. Tek bir konuda yalan söylemedi, 'Rusya ile tezgah yok' dedi, çok fazla yalan söylüyor, bu kısımda neden yalan söylemedi, anlamadım. Rusya ile herhangi bir tezgah yok. Bu sadece bir cadı avı, başka hiçbir başkanın başına gelmedi. Rus cadı avına bir de artık sahte lafını eklemek gerekiyor. En çok bu açıklamasına şaşırdım ama gerçekten utanç vericiydi."

Trump: Anlaşma imzalamama kararı aldık

İLİŞKİLERİMİZ SICAK

Gayet dostane bir atmosfer vardı, dışarı fırlayıp masadan kalktık gibi bir görüşme değildi. El sıkışıp, iyi dileklerde bulunarak ayrıldık. Gerçekten özel bir şey yapma fırsatımız var. Birçok başkanın görevi sırasında çözülebilirdi, çok söz verdiler ama hiçbir şey yapmadılar. İlişkimizin gayet sıcak olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.