Türk'ten Hakkari şehitlerinin ailelerine başsağlığı

Türk'ten Hakkari şehitlerinin ailelerine başsağlığı

Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili, ''Artık siyaset bir an önce devreye girmeli ve bu acıları durduracak bir siyaset üretmelidir'' dedi. Türk, Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Babüsselam Cami Taziye Evi'ni ziyaret ederek, Muş'ta önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Derviş Çakı'nın yakınlarına başsağlığı diledi.

ÖLENLERİN TEK BİR MİRASI VAR

Türk, burada yaptığı açıklamada, kendini halkının geleceğine adamış dava arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, ''Ölüm hepimiz için. Bu dünyada ölenler için tek miras var, o da insan olmak, dünyada insanların hukukunu korumak, insan haklarını ve özgürlüğü savunmaktır. Barış, özgürlük ve halkı için uğraş verenler, yaşamlarını yitirseler bile unutulmayacak insanlardır'' ifadelerini kullandı.

AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Gazetecilerin, ''Hakkari'deki terör saldırısı'' ile ilgili sorularını da yanıtlayan Türk, acıların sona ermesi için herkesi duyarlı olmaya davet etti. Türk, şunları kaydetti: ''Bugün yine büyük bir çatışmanın yaşandığını ve birçok insanın hayatını kaybettiğini öğrendik. Bu acıların sona ermesi için herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Ölen bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır. Ailelerinin acılarına katılıyoruz. Artık siyaset bir an önce devreye girmeli ve bu acıları durduracak bir siyaset üretmelidir. Siyasetçiler olarak gerçekten sorumluluğumuzu yerine getirebilirsek, bu ülkede barışı, kardeşliği ve özgürlüğü sağlamış olacağız. Bu çatışmalarda yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum.''