Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş için tutuklama talebi

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile birlikte 4 şüpheli hakkında tutuklama talep edildi. İki şüpheli ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ensonhaber / DHA
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturmada, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Belediye Başkan Yardımcısı F.D., Başkan Danışmanı U.M., Özel Kalem Müdürü A.K., Kent A.Ş. Genel Müdürü N.A. ve ilgili birim personelinin yapı ruhsatı ile iskan ruhsatı verilmesi sürecinde usulsüzlük yaptığı yönündeki ihbarlar, mağdur beyanları ve etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri üzerine soruşturma başlatıldı.

6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında, İstanbul'da 11 farklı adrese 29 Temmuz'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü, Özel Kalem Müdürü Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik, iş takipçisi Adem Altıntaş ile müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan olmak üzere 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

4 ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Özel Kalem Müdürü Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik ve müteahhit Bülent Orhan hakkında tutuklama talep edildi. 

Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü ve iş takipçisi Adem Altıntaş ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SAVCILIK "RÜŞVET ORGANİZASYONUNUN BAŞINDA DEDETAŞ VAR" DİYOR

Soruşturma dosyasına göre savcılık, ruhsat işlemlerinin belediye yerine belediyenin iştiraki olan KENT A.Ş. üzerinden yürütüldüğünü, iş insanları ve müteahhitlerden ruhsat ve iskan işlemleri karşılığında rüşvet talep edildiğini öne sürüyor.

Savcılık, söz konusu iddialar kapsamında Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın da oluşturulan bu rüşvet organizasyonunun başında yer aldığını iddia ediyor. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)