Venezuela, Türkiye ve BAE'ye 73 ton altın sattı
REUTERS

ee

Venezuela'da muhalefet parti milletvekili Carlos Paparoni düzenlediği basın toplantısında, Abu Dabi merkezli yatırım şirketi Noor Capital'ın 27.3 tonla en büyük alıcı olduğunu, bir Türk şirketin de 23.9 ton altın aldığını söyledi. Paparoni iddialarına kanıt göstermedi.

VENEZUELA'DA 132 TON ALTIN REZERVİ BULUNUYOR

Venezuela'da Ulusal Meclis lideri Juan Guaido öncülüğündeki muhalefeti, Maduro hükümetinin altın satışlarını engellemenin yollarını arıyor. ABD ve diğer pek çok ülke, Guaido’yu ülkenin geçici cumhurbaşkanı olarak tanımıştı.

Venezuela Merkez Bankası verilerine göre, kasım ayı sonu itibarıyla Venezuela'nın Merkez Bankası kasalarında ve Bank of England'da 132 ton altın rezervi bulunuyor.

Venezuela Haber Alma Bakanlığı açıklama taleplerine cevap vermedi. Noor Capital geçen cuma yaptığı açıklamada, 21 Ocak'ta Venezuela Merkez Bankası'ndan 3 ton altın aldıklarını ancak ülkede durum istikrara kavuşana kadar yeni alım yapmayacaklarını ve alımlarının "uluslararası standartlar ve o tarihte yürürlükteki kanunlara" uygun olduğunu belirtmişti.

MADURO 127 MİLYON EURO PARA TRANSFERİ YAPTI

Noor Capital, açıklama talebine yanıt olarak "herhangi yasa dışı ve yasak bir işleme dahil olmadığını" belirten aynı açıklamayı yaptı.

Paparoni, ayrıca Maduro yönetiminin Rusya'daki bankalara 127 milyon euro para transferi yaptığını da iddia etti. Ancak bu transferlerin ne zaman yapıldığını açıklamadı. Paparoni, pazartesiden bu yana Venezuela hükümetinin Avrupa'daki hesapları arasında para transferi yapamadığını da ekledi.