Maduro, Venezuela'nın enerji bakanını görevden aldı
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın, geçtiğimiz aylarda Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'u, Venezuela'nın devlet başkanı ilan etmesinin ardından ülkede kriz bir türlü bitmek bilmedi.

Maduro, Venezuela'nın enerji bakanını görevden aldı

ÜLKEDE SİYASİ KRİZ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Ülkede siyasi kriz her geçen gün büyüdü ve ülke adeta çıkmaza girdi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, görevini bırakmayıp bir de üstüne askerleriyle tatbikat yaptı, ancak bu hamlelere rağmen ABD ve ABD'nin desteklediği Guaido, alınan kararlardan geri durmayarak eylemlerine devam etti.

Ülkede elektrikler gitti ve Venezuellalılar haftalarca elektriksiz kaldı. Açlık ve susuzluk baş gösterdi. Tüm bu olanlara rağmen ülkede Maduro ve Guaido birbirini suçladı ve halkı sokaklara çağırdı.

VENEZUELA ENERJİ BAKANI DEĞİŞTİ

Elektrik sıkıntısının devam ettiği ülkede Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin Enerji Bakanı emekli General Luis Motta Dominguez'in yerine mühendis Igor Gavidia Leon'u getirdi.

Maduro, Venezuela'nın enerji bakanını görevden aldı

GUAIDO'NUN  DOKUNULMAZLIĞI KALKABİLİR

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Guaido hakkında başlatılan yasal süreç ise işlemeye devam ediyor.

Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ) Başkanı Maikel Moreno, ülkedeki yetkili yasama organı Kurucu Meclis'ten (ANC), Guaido’nun dokunulmazlığını kaldırmasını istedi.

Maduro, Venezuela'nın enerji bakanını görevden aldı

HÜKÜMET SOKAK EYLEMLERİNDEN VAZGEÇMİYOR

Ayrıca Venezuela’da muhalefetin sokak eylemleri düzenleyeceği 6 Nisan’da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro destekçileri de sokakta olacak. Tarihinin en ciddi siyasi krizini yaşayan Venezuela’da, hükümet de muhalefet de sokak eylemlerinden vazgeçmiyor.

PSUV teşkilatları olarak Devlet Başkanı Maduro’nun attığı adımların arkasında durduklarını kaydeden Cabello, muhalefetin sokağa çıkacağı 6 Nisan’da, tüm ülkede “emperyalizm karşısında egemenliğin korunması” için sokakta olacaklarını bildirdi.