Volkswagen Grubu’nun Bugatti ile olan 30 yıllık bağı resmen sona erdi

Porsche, Bugatti Rimac ve Rimac Group’taki hisselerini yaklaşık 1 milyar euroya satarak Volkswagen Grubu’nun Bugatti ile olan yaklaşık 30 yıllık bağını resmen noktaladı.

Ensonhaber Ensonhaber
Volkswagen Grubu’nun Bugatti ile olan 30 yıllık bağı resmen sona erdi
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Alman otomobil üreticisi Porsche, Bugatti Rimac ve Rimac Group bünyesinde sahip olduğu tüm hisselerin devir işlemlerini yasal onayların ardından tamamladı.

Bu dev satış hamlesiyle birlikte Volkswagen Grubu’nun 1998 yılında Ferdinand Piech önderliğinde başlayan tarihi Bugatti serüveni resmen sona erdi.

1 MİLYAR EUROLUK DEV SATIŞ TAMAMLANDI

Porsche bu devirden yaklaşık 1 milyar euro gelir sağlarken, bu tutarın 250 milyon euroluk bölümünü emeklilik fonlarına aktardı.

Hisselerin yeni sahibi HOF Capital konsorsiyumu olurken, şirketin çoğunluk kontrolü Rimac Group ve CEO Mate Rimac yönetiminde kaldı.

Bugatti markasının 2029 yılına kadar olan tüm sipariş kotalarının şimdiden dolduğu ve mali yapısının son derece güçlü olduğu bildirildi.

Hisselerini devrederek ana faaliyet alanına odaklanan Porsche ise yeni nesil Macan, elektrikli spor modeller ve üç sıralı lüks SUV projelerine yoğunlaşacak.