Yaralı askerlerden 2'sinin durumu ağır

Yaralı askerlerden 2'sinin durumu ağır

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan ve Van'da tedavi altına alınan 5 askerden 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından bölgeye gitmek üzere Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 3 yaralının tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek askerlerin durumu hakkında bilgi aldı.

2 ASKERİN DURUMU AĞIR

Saldırılarda yaralanan ve Van'a gönderilen askerlerden 3'ü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i Van Asker Hastanesi, 1'i de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan yaralı askerlerden ikisinin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tutuldukları öğrenildi. Yaralılar askeri ve Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterlerle Van'a getirilirken, Sağlık Bakanlığı helikopteri, olası acil durumlar için Hakkari'ye konuşlandırıldı.

Saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin özel uçakla Van'a geldi. Bakanları Van Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Vekili Atay Uslu ve diğer yetkililer karşıladı. Havaalanı VIP salonunda Hakkari'deki son gelişmelerle ilgili olarak askeri yetkililerden bilgi alan Atalay'a kabartmalı harita üzerinde de bilgi verildi. Çıkışta gazetecilere değerlendirmede bulunan Beşir Atalay, saldırıda 8 askerin şehit olduğunu, yaralı askerlerden 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Atalay, "Yaralılar Van Bölge Hastanesi'nde tedavi ediliyor. İçişleri Bakanımızla yaralıları ziyaret edip sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alacağız. Genelkurmay Başkanımız Hakkari'de. Biz de daha sonra Yüksekova'ya geçeceğiz." dedi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Atalay ve Şahin, yaralıların sağlık durumuyla ilgili İl Sağlık Müdürü Bilal Acar'dan bilgi aldı. Bakanlar daha sonra Hakkari'ye gitmek üzere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'na geçti. Bakanlar, buradan Hakkari'ye gitti.