Yarışma ülke gündeminde: Para ödülü için klozetten içtiler

Rusya'nın Stavropol kentinde düzenlenen sıra dışı bir yarışma, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Yarışmacılar, 100 bin ruble ödülü kazanabilmek için klozetlerden gazlı içecek içmek zorunda kaldı.

Ensonhaber Ensonhaber
Yarışma ülke gündeminde: Para ödülü için klozetten içtiler
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Rusya'nın Stavropol kentinde bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen "Game of Thrones" isimli yarışma, ilginç görüntüleriyle gündem oldu.

Yarışmada yan yana dizilen klozetlerin başına geçen katılımcılar, organizatörün işaretiyle klozetlerin içine doldurulan alkolsüz gazlı içeceği en kısa sürede tüketmeye çalıştı.

En hızlı bitiren yarışmacı ise 100 bin ruble (yaklaşık 1.200 dolar) para ödülünün sahibi oldu. 

Yerel organizasyon, yarışmada gerçek tuvalet suyu değil, klozetlerin içine dökülen alkolsüz gazlı içeceğin içildiğini belirtti. Buna rağmen görüntüler, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

"Şehrin imajını zedeliyor"

Yarışma, Stavropol sakinlerinin de tepkisini çekti.

Çok sayıda kişi, bu tür etkinliklerin kentin itibarına zarar verdiğini ve "şehir adına utanç verici" olduğunu savundu.