2022 güncellemesi: Yatırım ile Türk vatandaşlığı kazanma şartları nelerdir
ensonhaber.com

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenleme ile Türk vatandaşlığına geçiş şartlarında düzenlemeye gidildi.


Yabancılar, en az 250 bin dolar tutarında ev alarak veya en az 500 bin dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yaparak Türk vatandaşlığı kazanabiliyorlardı.

Yabancı uyruklu kişilerin Türk vatandaşlığına geçişi için istenen yeni şartlar sıralandı.

DÖVİZ ŞARTLARI

Yeni düzenlemeye göre; vatandaşlık kazanmak için gerekli minimum Amerikan Doları tutarlar 'Dolar karşılığı başka döviz' olarak tanımlandı. Bu düzenlemeye göre dolar tutarındaki başka döviz ile kabul edilecek.

Yönetmelikteki en önemli değişikliğe göre; yabancılar gayrimenkul aldıklarında en az 250 bin dolar tutarında olacak bu gayrimenkul için  dövizlerini Türk bankaları aracılığıyla Merkez Bankası'na satacak.

Yönetmelikte en az 500 bin dolar olarak tanımlanan 'mevduatı Türk bankalarında tutma şartı' da değiştirilerek bu miktarın bankalar vasıtasıyla Merkez Bankası'nda bozdurulması şartı getirildi.

YATIRIM İLE TÜRK VATANDAŞLIĞI YENİ ŞARTLARI

Resmi Gazete'de yer alan düzenleme şöyle:

"11/2/2010 tarihli ve 2010/139 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 20'nci maddesinin ikinci fıkrasının (a), (b), (c), (c), (d) ve (e) bentleri ile yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, sekizinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.