2022 Mevlid Kandili hangi gün ve hangi tarihte? Mevlid Kandilinin önemi nedir?

Rebiülevvel ayının gelmesiyle birlikte müslümanların gündeminde Mevlid Kandili yer almaya başladı.Rebiülevvel ayı hicri takvime göre yılın 3. ayı olarak kabul edilmektedir.

Rebiülevvel ayının 11. gecesi ise Mevlid Kandili'nin kutlandığı gece olarak biliniyor.İslam alemi içi önemli bir yere sahip olan Mevlid Kandili'nin bu yıl hangi güne denk geldiği merak edilmeye başladı.

2022 yılında Rebiülevvel ayı, 27 Eylül Salı günü başlıyor. Rebiülevvel ayının son günü ise 26 Ekim 2022 tarihine denk gelmektedir.

Sayılı günlerin kaldığı Mevlid Kandili için araştırma yapan vatandaşlar en çok Mevlid Kandili'nin hangi tarihe denk geldiğini ve Mevlid Kandili'nin önemi hakkında aramalar yapıyor.

2022 Mevlid Kandili hangi gün ve hangi tarihte? Mevlid Kandilinin önemi nedir?

Mevlid Kandili ne zaman?

Rebiülevvel ayının 11. gecesi olan Mevlid Kandili 2022 yılında 7 Ekim tarihine denk gelmektedir. 7 Ekim 2022 tarihinde Mevlid Kandili ibadetler ile eda edilecektir.

Mevlid kandilinin önemi nedir?

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin yıldönümü olarak kutlanmaktadır.Bu kutlu ve mübarek gecede bolca ibadet yapılmalıdır.

İslam alemi için çok büyük önem arz eden Mevlid Kandili Hicri takvimin 3. ayı olan Rebiülevvel ayının 11. gecesine denk gelmektedir.