3 günde 3 kilo: Ispanak detoksu tarifi
ensonhaber.com

Kış ayları geldiğinde, bağışıklık sistemini kuvvetlerinden besinler tüketmek büyük önem taşıyor.

Özellikle koronavirüs salgını ile uğraştığımız şu dönemlerde, kendimize iyi bakmamız gerekiyor.

Bu nedenle doğru besinleri tüketmeli en önemlisi mevsimine uygun sebzeleri masamıza taşımalıyız.

Bu sebzeler içerisinde en önemli olanı ve binbir derde deva olanı şüphesiz ıspanak. Ispanak tüketimi kış aylarında oldukça değerli.

Her derde deva olan ıspanak ve ıspanak detoksu sayesinde hem kilo verecek hem de ödem atacaksınız.

Üç gün boyunca yapılan ıspanak detoksu sayesinde üç kilo vermeniz ve yaza sıkı bir vücutla hazırlanmanız mümkün.

ISPANAK DETOKSU

MALZEMELER

2 yemek kaşığı yulaf 1 avuç maydanoz 500 gr ıspanak 1 adet soğan 1 su bardağı süt 4 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber

Ispanak detoksu yapmak ve üç günde üç kilo vermek için ilk olarak işe ıspanakları yıkayarak başlayın. İyice yıkadığınız ıspanakları ince ince doğrayın.

Ardından bir tencereye zeytinyağı ve soğan koyun. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından bu karışıma doğradığınız ıspanağı ekleyin ve 2 yemek kaşığı yulafla birlikte kavurun. Ardından bu karışımın olduğu tencereye 1 bardak süt, 4 bardak su ekleyin.

Tuzu eklediğiniz bu karışımı bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Kaynayan çorbayı pürüzsüz bir hale getirin ve içeceğiniz kadarını tabağa koyun. Bu karışım sayesinde 3 günde hızlıca 3 kilo verebilirsiniz. Üstelik sağlığınızı riske atmamış olacaksınız.

3 günde 3 kilo: Ispanak detoksu tarifi

ISPANAĞIN FAYDALARI

Kan şekerini dengeler Posalı içeriği sebebiyle açlık hissini geciktirir Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur Oksidatif stresi azaltır Cilt sağlığına katkıda bulunur Cinsel isteği artırır Karaciğerin temizlenmesine katkıda bulunur Kan basıncını yönetmeye yardımcı olur Göz sağlığına iyi gelir

3 günde 3 kilo: Ispanak detoksu tarifi