Adıyaman'da yavru kedi 178 saat sonra enkazdan çıkarıldı
AA

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ekipler, birçok noktada devam ettikleri çalışmalarda enkaz altında kalan can dostların çıkarılması için de yoğun çaba sarf ediyor.

Atatürk Bulvarı Caddesi'nde, 7 katlı bir binanın enkazında 6 gündür çalışma yürüten Ağrı'dan gelen AFAD gönüllüleri, 178 saat sonra bir kediyi canlı çıkardı.

"Umut" adı verilen kedi, kriz merkezinde bulunan veteriner hekimlere teslim edildi.

"Bize umut oldu"

Enkazdaki tüm canlıların kurtarılması için mücadele ettiklerini anlatan arama kurtarma gönüllüsü İlyas Kızıl, şunları kaydetti:

Arama ve kurtarma çalışmalarında 5 kişiyi sağ çıkardık. Çalışmalarda tam umudumuzu artık yitirmişken bugün kediyle karşılaştık. Sesini duyduk. Ekip olarak kediyi enkazdan sağ çıkardık. Bize umut olduğu için ismini Umut koyduk. İnşallah bu kedi bundan sonrası için bize ilham olur. Çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Çıkardığımız her can büyük önem taşıyor. Felaketin boyutu büyük, ülke olarak buradayız ve gönüllü bir şekilde çalışıyoruz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)