Aksaray'da kazalara karşı sokak köpeklerine reflektörlü tasma uygulaması
İHA

Türkiye'nin çözemediği konuların başında sokak köpeği sorunu geliyor.

Köpeklerin doğrudan saldırıları veya karıştıkaları kazalar yüzünden çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti.

Toplumun büyük çoğunluğu çözüm için sabırsızlanırken Aksaray’da Valilik tarafından ilginç bir adım atıldı.

Köpeklere reflektif tasma takıldı

İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ekipleri sokak hayvanlarının karıştığı trafik kazalarının önlenmesi çerçevesinde özellikle gece vakti yollarda görünmeleri oldukça güç olan köpeklere reflektif şerit takma kararı alındı.

Elde edilen reflektif şeritler jandarma ekiplerince terzihanede dikilerek köpeklerin boyunlarına göre cırt cırtlı olarak hazırlandı.

Dikim işleminin ardından kent genelinde yollara düşen jandarma ekipleri; şehir merkezi, ilçe, belde, köy ve karayollarında sevimli dostların peşine düştü. Yüzlerce köpeğe ulaşan jandarma ekipleri, köpeklerin boynuna reflektif şerit taktı.

Şeritleri takılan hayvanlar karınları doyurularak tekrar serbest bırakıldı.

“Kazaların önüne geçilmiş olacak”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, “Ülkemizin, devletimizin, milletimizin bekası için çalışan askerlerimiz, polis ve jandarmalarımızın bizim güvenliğimizi sağlamalarının yanında böyle bir uygulama yapmaları bizim için son derece önemli bir konu. Biz veteriner hekimler olarak şahsım ve tüm meslektaşlarım adına söylemem gerekir ki böyle bir uygulama yapıldığı için gurur duyuyorum. Çünkü hayvanı seven insanı seviyor, hayvanı sevenin merhamet duygusu gelişiyor.

Dolayısı ile bizlerin güvenliğinden sorumlu, gecesini gündüzüne katan, zaman kavramı olmadan çalışın ve ülkemizin güvenliğini sağlayan jandarmalarımızın, polislerimizin, askerlerimizin hayvanlarla ilgili böyle bir uygulama yapması gerçekten bizleri sevindirdi.

Hayvanları görünür hale getirerek özellikle gece oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi noktasında ciddi bir katkı sağlayabilir. Maddi trafik kazalarının önüne geçilmiş olacak, çünkü sadece can kaybından ziyade, kaldı ki hayvanlarda bizim canlarımız, onların kaybını engelleyeceğiz hem de araçlarda kazalarda oluşabilecek maddi hasarlarının da ortadan kalkmasını sağlamış olacak.

Aslında güzel bir uygulama, örnek bir uygulama. Jandarmamızın yapmış olduğu bu uygulamadan dolayı mutluyuz ve kutluyoruz onları. Bizde hekimler olarak onlarla birlikte çalışarak katkı sağlamak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Türkiye’de bir model olur” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)