Antalya'da sahur vakti saldırıya uğrayan Elif: Ceza alsın istiyorum
DHA

Antalya'nın Kepez ilçesi Düdenbaşı Mahallesi'nde 11 Mayıs günü saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, 4 katlı bir apartmanın giriş katında ailesiyle oturan üniversite 1’inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Elif Ülkü Eroğlu, sahurdan sonra şortla çöp atmaya çıktığı sırada komşusu M.T. ile karşılaştı.

M.T., genç kadına "O.. musun, niye böyle giyiniyorsun?" diyerek sözlü saldırıda bulundu. Eroğlu ise M.T.'ye "Sana mı soracağım." diyerek tepki gösterdi.

Tartışmanın büyümesi üzerine M.T., Eroğlu'na saldırdı. M.T.’nin saçından tutup yerde sürükleyerek darbettiği Eroğlu, çığlıklarını duyan yakınları tarafından kurtarıldı.

"OTOMOBİLİME TEKME ATTI"

Eroğlu'nun şikayeti üzerine gözaltına alınan M.T., ifadesinde Elif Ülkü Eroğlu'na saldırmadığını öne sürdü. M.T., "Otomobilime tekme atarak zarar verdi. Ben de bu yüzden saçını tuttum." dedi.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.T., uzaklaştırma kararı verilerek, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Şu an bir arkadaşının evinde kaldığını söyleyen Elif Ülkü Eroğlu, hala olayın şokunu atlatamadığını ve evine gidemediğini aktardı.

Elif Ülkü Eroğlu

Antalya'da sahur vakti saldırıya uğrayan Elif: Ceza alsın istiyorum VİDEO

"BİZİM MAHALLEDE BÖYLE ŞEYLER OLMAZ"

Olay anını anlatan Eroğlu, "Ailemle birlikte sahur yaptık. Sabaha karşı 04.00 sıralarıydı. Sahur sonrası üzerimde şortumla çöp dökmeye çıktım. Evimin 30-40 metre ötesinde konteynere gittim. Dönüşte, aynı binada oturduğum M.T. önce dik dik baktı. 'Neden bakıyorsun?' deyince 'O.. musun, niye böyle giyiniyorsun? Bizim mahallede böyle şeyler olmaz' dedi. 'Sana mı soracağım, istediğimi giyerim' deyince de üzerime saldırdı. Saçımdan tuttu, dirseğiyle sırtıma ve boynuma vurmaya başladı. Saçımdan sürükledi. Ben de canım yandığı için ayağımda bulunan terlikle arabasına tekme attım. Daha sonra ailem gelince, kavga son buldu. Polis merkezine gidip, şikayetçi olduk. 'Darp' ve 'hakaret' suçundan ifadesi alındı. Daha sonra duyduğum kadarıyla adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış." diye konuştu.

Elif Ülkü Eroğlu

"CEZA ALMASINI İSTİYORUM"

Olayın peşini bırakmayacağını ifade eden Elif Ülkü Eroğlu, "Ceza almasını istiyorum. Bu böyle bitmeyecek." dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Antalya Valiliği'nden olayla ilgili bir açıklama yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı basın ve yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında kıyafet tercihi nedeniyle kadına şiddet uygulayan saldırganın serbest kaldığı iddialarıyla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

E.Ü.E., ikamet ettiği apartmanın önünde 11/05/2021 tarihinde komşusu M.T. tarafından darp edildiği ve hakarete maruz kaldığı iddiasıyla şikayetçi olmuştur. Aynı tarihte M.T. de yaşadıkları tartışma sonucu E.Ü.E.’nin park halindeki aracına tekme vurmak suretiyle zarar verdiğini iddia ederek şikayetçi olmuştur.

Her iki tarafın da iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Söz konusu olayla ilgili olarak görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuş olup tartışmanın komşuluk ilişkilerinden kaynaklandığı ve M.T. ile E.Ü.E. arasında arbede yaşandığı tespit edilmiştir. Ayrıca E.Ü.E.’nin aldığı doktor raporunda basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde yaralandığı belirlenmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Elif Ülkü Eroğlu

Elif Ülkü Eroğlu

Elif Ülkü Eroğlu

Elif Ülkü Eroğlu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)