Astral seyahat bu yöntemle gerçek oluyor! Alternatif evrene geçmeye yarayan shifting nedir, zararlı mı?

Son dönemde sıkça sorgulanan ve merak edilen konulardan olan shifting yöntemi, diğer bir ismiyle time shifting olarak biliniyor. Bu yöntem ile astral seyahatin mümkün olup olmadığı da araştırılan konuların başında geliyor. Shifting, hem bilimsel hem de bilinç yapısı üzerinden ele alınarak değerlendiriliyor.

Özellikle metafizikle ilgilenenlerin de araştırdığı shifting yöntemi, boyut değişimi ya da paralel evrenler üzerinden taşıdığı anlam ile birlikte gündeme gelmektedir. Shifting için kalıcı ve geçici olarak farklı sınıflandırmalar yapılmıştır.

Shifting nedir?

Shifting; kısaca paralel evrenler arası seyahat ya da boyu değişimi yapmak anlamına gelmektedir. Bu konuda pek çok farklı metot ele alınırken, bu sayede paralel evrenlerde seyahat yapılıp, boyut değişimi gerçekleştirilebildiği ifade edilmektedir. Yani buna bir nevi zamanda astral seyahat yapabilmek olarak da bakılabilir. Bu işlem yapılırken ise hayal gücü, inanç dahil olmak üzere 6. gözü kullanma da dahil edilmektedir. Böylece bu yöntem ile farklı yerlere seyahat edilebilmektedir.

Time shifting'in anlamı nedir?

Türkçe olarak bakıldığında ‘zaman kaydırma’ olarak ifade edilen "Time shifting" paralel evrenlere seyahat ya da boyut değişimi anlamlarına gelmektedir. Kalıcı shifting ise gerçekleştirilen seyahat veya boyut değişimi yoluyla orada sürekli kalmak anlamına gelmektedir. Ancak pek çok teorilere göre kalıcı shifting uygulaması mümkün değildir. Çünkü evren kişiyi bir süre sonra ne kadar çabalanırsa çabalansın kendi evrenine yollayacaktır.

Shifting nasıl yapılır?

1. Uygulama için bir alan hazırlayın

Bu yöntem bir çeşit meditasyon olduğu için önce kendinize uygun olacak şekilde güzel bir alan hazırlamalısınız.

2. Rahatlığınızdan emin olun

Shifting’e başlamadan önce hem ruhen hem vücut olarak hazır olmanız gerekir. Bu sebeple shifting yapmaya başlamadan önce banyo yapmalı ve rahat giysiler giymelisiniz. Ayrıca aç ya da çok tok olmamaya dikkat etmelisiniz.

3. Senaryonuzu yazın

Shifting yapmak için öncelikle istediğiniz evrene gidebilmek ve arzu ettiğiniz şeyleri yaşayabilmek için detaylı bir senaryo yazmalısınız. Bu senaryoda kaç kilo ve boyda olmak istediğiniz, insanlar, çevredeki binalar dahil olmak üzere pek çok detaya yer vermelisiniz. Fakat bu senaryoyu 1. tekil şahısta yazmalısınız ve anlatırken gerçekten yaşanmış gibi yazmalısınız. Bunun yanı sıra metot esnasında kendi gerçekliğinize dönebilmek için güvenlik kelimeleri belirlenmelidir.

4. Öncesinde meditasyon yapabilirsiniz

Meditasyon, shifting’in en önemli unsurlarından biridir. Meditasyon esnasında rahatlayabileceğiniz için kendi senaryonuzu kabul etmeniz ve uykuya ya da rüyaya dalmanız kolaylaşacaktır.

5. Shifting metotları

Aşağıdaki yöntemler ile duyu organlarınızı tetikleyebilir ve bilinç altını başka bir evrene geçtiğine dair inandırmaya çalışabilirsiniz. Bu metot ile shifting başlamış olur.

Kuzgun metodu

Oldukça popüler bir shifting metodu olan kuzgun metodunda, kişi deniz yıldızı pozisyonunda uzanır ve 100’e kadar sayar.

Alice Harikalar Diyarında metodu

Bu metodda, sırt üstü yatmalı ve alternatif gerçeklikteki karakterlerden biri yanınızdan geçene kadar bir ağacın dibinde oturduklarını hayal etmelisiniz. Daha sonra ise alternatif gerçeklikteki karakterle beraber bir tavşan deliğinden düştüğünüzü ve paralel evrene geçtiğinizi hayal edin.

Yastık metodu

Öncelikle bir kağıda olumlamalar yazın ve yazdıklarınızı tekrar ederek kağıdı yastığın altına koyaun. Sonrasında ise uykuya dalın.

4. Paralel evrene geçiş

Shifting metodunun başarılı olduğunu gösteren bazı detaylar da bulunmaktadır. Bunlar arasında sesler duyma, düşme hissi, ışık patlamaları görme, vücutta ağırlık ve uyuşukluk hissi gibi semptomlar sayılabilir. Kişi uyuduğunda ya da gözlerini açtığında kendini istediği evrende bulduğuna inanmaktadır. Shifting yöntemi böylece başarıyla gerçekleştirilmiş olur.

Shifting yöntemi bilimsel midir?

Shifting yönteminin bilimsel bir kanıtlanabilirliği olmadığı bilinmektedir.