BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ! Yüksek site aidatlarına karşı özel birim kuruldu!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son zamanlarda aşırı yükselen site aidatlarını takip için özel bir birim kurulduğunu açıkladı.

2023 yılına girer girmez bir çok site yönetimi aidatlara yüzde 40'ı aşan zam yaptı. Yapılan zamlar sonrası özellikle İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar 8 bin liraya kadar yükseldi.

Yükselen aidatlar sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek özel bir birim kurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'nde Yapı Kooperatifleri Dire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Konut Politikaları Şube Müdürlüğü'nün ismi Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak değiştirilmiştir.

Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü bulunan konut ve iş yerlerinin 634 sayılı 'Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir" denildi.