Balkanlardan iftar sofralarına gelen lezzet: Elbasan tava tarifi
ensonhaber.com

Hafta içi her gün FOX TV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Zuhal Topal'la Sofrada programının bugünkü yarışmacısının menüsünde, Elbasan tava yer aldı.

Sofralara Balkan rüzgarı estiren Elbasan tavanın nasıl yapıldığını merak eden izleyiciler, arama motorları üzerinden Elbasan tava tarifi hakkında araştırmalara başladı.

Osmanlı saray mutfağından bir yemek olan Elbasan Tava, adını da Arnavutluk sınırları içerisinde bulunan Elbasan şehrinden alıyor.

Et yemeği çeşitlerinden en zahmetli ve en lezzetlisi olarak ön plana çıkan Elbasan tava, kuzu eti ve yoğurt sosu birlikteliğinden oluşuyor.

Peki Elbasan tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Elbasan tava tarifi..

ELBASAN TAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 800 gram kuzu kol 10 adet arpacık soğan 2 çay kaşığı tuz 2 su bardağı yoğurt 3 adet yumurta sarısı 3/4 su bardağı un 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Terbiyesi için:

2 su bardağı süzme yoğurt 3 adet yumurta sarısı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı su

Balkanlardan iftar sofralarına gelen lezzet: Elbasan tava tarifi

ELBASAN TAVA NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alıp kızdırın. Etleri tencereye ekleyip mühürleyin. Etlere arpacık soğanları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Tuzunu ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Bu esnada yoğurt, yumurta sarısı, un ve suyu karıştırıp sos kıvamına getirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Pişen et ve soğanları tencereden alıp fırın kabına dizin. Üzerine yoğurtlu sosu gezdirip yemeğinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar fırınladığınız yemeğinizi soğutmadan servis edin. Afiyet olsun..