Başvurular başladı! MEB 5872 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
ensonhaber.com

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez ve taşra teşkilatında 260 sözleşmeli fizyoterapist ile 2 bin 593'ü aşçı, 3 bin 279'u aşçı yardımcısı olmak üzere 5 bin 872 destek personeli istihdam edilecek.

Adayların, başvurularını 25 Ekim 2021 Pazartesi yani bugünden itibaren 5 Kasım Cuma 23.59'a kadar Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı platformu ya da e-Devlet "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/" adresinden tamamlamaları gerekecek.

Adaylar, sadece bir unvan için başvuruda bulunabilecek. Birden fazla unvan için başvuruda bulunduğu tespit edilenlerin her iki başvurusu da geçersiz sayılacak.

Atama sonuçları, 12 Kasım 2021 tarihinde "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/" üzerinden ilan edilecek.

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, MEB personel alımı başvuru şartları hakkında bilgi almak için araştırmalarına başladı. Peki MEB personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? İşte 2021 MEB 5872 personel alımı ile ilgili detaylar...

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabilecek. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek.

Adayların başvuruları il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanacağından, adaylar başvurularını elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü seçecek.

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI 2021

Başvurular başladı! MEB 5872 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak. Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak. Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak. Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek. Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik belgesi vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

MEB PERSONEL ALIM İLANI 2021