Bayburt'ta 46 yaşındaki sahaf, üniversiteyi kazandı

Bayburt'ta yaşayan ve ilinde bir ilke imza atan Ruhlar Çetin, yaşıtlarını kıskandıracak bir başarıya imza attı.

Okumaya meraklı olan ve kitaplarla iç içe yaşayan Ruhlar Çetin, geçen sene sahaf dükkanı açarak Bayburt'un kitap ve sahaf ihtiyacını karşılamaya başladı.

Ruhlar Çetin, 46 yaşında girdiği üniversite sınavında başarılı olarak hayalini kurduğu İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı.

Üniversiteli olmanın heyecanını yaşıyor

46 yaşındaki Çetin, 19 Eylül'de başlayacak olan derslerle birlikte şu sıralar yeniden okul sıralarında olmanın heyecanını yaşıyor.

İlk tercihini kazandı

Üniversite sınavına girmesinde, sonrasında ise sınavı kazanmasında açmış olduğu sahaf dükkanının çok büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Ruhlar Çetin, dükkana gelen öğrencilerle kitap okuduklarını, tarih üzerine konuşmalar yaptıklarını, bu konuşmaların sonrasında bu fikrin ortaya çıktığını ve sınava hazırlanma sürecinin bu şekilde başladığını kaydetti.

Tarih Bölümü okumanın uzun yıllardır hayalini kuran ve istediği bölüme yerleşen Çetin, ilk tercihinin tarih olduğunu, Tarih Bölümü'nün gelmemesi durumunda da Sosyoloji Bölümü'nü ikinci sırada yazarak tercih yaptığını belirtti.

Bayburt'ta 46 yaşındaki sahaf, üniversiteyi kazandı

"Çocuklarıma iyi bir rol model olacağım"

Ruhlar Çetin, ilk tercihi olan Tarih Bölümü'nü kazanmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti.

3 çocuk babası olan Çetin, lisedeki kızlarının da seneye üniversite sınavına gireceklerini dile getirerek kızlarının, üniversite eğitimine devam edeceklerini bu sayede kızlarına iyi bir rol model olacağını belirtti.

Bayburt'ta 46 yaşındaki sahaf, üniversiteyi kazandı

"İnşallah okulu bitiririz"

İHA'nın haberine göre; kitap ve tarih merakının yanı sıra kitap okuma hevesinin üniversite okumaya teşvik ettiğini ifade eden Çetin, "Yaklaşık bir yıldır işlettiğim dükkana gelen öğrencilerin de etkisinde kalarak, onlarla olan sohbetimizin daha akademik boyutta olması bizi bu sürece, üniversite okuma yoluna sevk etti diyebilirim.

Sınav sürecinde iyi bir şekilde hazırlandım, sınava girdim ve başarılı da oldum. Ayın 19'unda dersler başlıyor, 19 Eylül itibariyle Tarih Bölümü'nde öğrenimimize başlayacağız. Bundan sonrasında inşallah okulu bitiririz, bitirmek nasip olur." şeklinde konuştu.

"İstediğim bölümü kazandım"

Özellikle Tarih Bölümü için sınava girdiğinin altının çizen Çetin, "Sosyoloji Bölümü'nü de tercihlerime yazmıştım ama özellikle Tarih Bölümü için sınava girmiştim. O bölüme odaklı bir çalışmam oldu, istediğim bölümü de kazandım, elde ettim şükürler olsun." şeklinde konuştu.

Bayburt'ta 46 yaşındaki sahaf, üniversiteyi kazandı

Bayburt'ta 46 yaşındaki sahaf, üniversiteyi kazandı