Bitlis damağından: Ciğer Taplaması tarifi
ensonhaber.com

TV8 ekranlarının sevilen yemek yarışması programı MasterChef Türkiye, yeni sezonunda da lezzetli tarifleriyle ekranlara geliyor.

Bu akşam ekranlara gelen MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar, Doğu Anadolu mutfağından lezzetleri için yarışıyor.

Ekran başında yarışmayı takip edenler ise ciğer taplaması tarifini merak ediyor. Bu enfes lezzeti konuklarına sunmak isteyenler, ''Ciğer taplama nasıl yapılır?'' sorusuna yanıt arıyor.

Bitlis yöresine ait nefis bir yemek olan ciğer taplama, köfteye benzeyen görünümüyle iştah açıyor.

Peki, ciğer taplama nasıl yapılır? Ciğer taplama tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tarifi ve malzemeleri...

CİĞER TAPLAMA MALZEMELERİ

1 kg kuzu ciğeri 1 adet yumurta 3 su bardağı köftelik ince bulgur 1 adet soğan 1 tutam reyhan 4 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı pul biber

CİĞER TAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Ciğer iyice yıkandıktan sonra, kıyma makinesinde ya da robotta çekilir. Köftelik ince bulgur, yumurta, ince doğranmış soğan, kuru reyhan ve tuz ilave edilir ve iyice yoğurulur. Fındıktan biraz büyük parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra, avuç içinde bastırılarak yassılaştırılır. Derin tencerede, su ve tuz kaynatılır. Taplamalar suya atılıp, haşlanır ve tencereden alınıp, servis tabağına dizilir. Margarin eritilip pul biber yakıldıktan sonra, taplamaların üzerine gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Bitlis damağından: Ciğer Taplaması tarifi

Bitlis damağından: Ciğer Taplaması tarifi