Eğlence mekanları açıldı mı? Barlar, gece kulüpleri, diskolar 1 Temmuz'da açılacak mı?
ensonhaber.com

Haziran ayı itibarı ile başlayan kademeli normalleşme sürecinde eğlence mekanlarının faaliyetleri kısıtlı durumdaydı. 1 Temmuz itibariyle kademeli normalleşmede üçüncü etaba geçildi.

Ülke genelinde faaliyetlerine ara veren tüm işletmeler, yeniden açılıyor.

İşletme sahipleri ve vatandaşlar barlar, gece kulüpleri, diskolar ve eğlence mekanları ne zaman açılacak sorusuna yanıt arıyor.

Peki, gazinolar, diskolar, barlar ve diğer eğlence mekanları ne zaman açılacak? Eğlence mekanları 1 Temmuz'da serbest mi? İşte detaylar...

EĞLENME MEKANLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

1 Temmuz itibarıyla sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona erdi.

1 Temmuz'dan itibaren müzikli eğlence mekanları ise 24.00'a kadar açık olacak. Bu kapsamda konser ve müzik faaliyetlerinin de başlayacak. Aynı zamanda gece kulüpleri, barlar ve diskolar da belirlenen şartlar ve kapasite ile faaliyete geçecek.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre;

Tüm iş kolları ve faaliyet alanlarında, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde kendi iş kolu/faaliyet alanı için belirlenmiş tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla;

Halihazırda faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm iş yerleri, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebileceklerdir.

Eğlence mekanları açıldı mı? Barlar, gece kulüpleri, diskolar 1 Temmuz'da açılacak mı?