Erzurum'un meşhur tatlısı: Kadayıf dolması tarifi..
ensonhaber.com

MasterChef programının yeni sezonu tüm heyecanıyla başlarken, programda yapılan yemekler dikkati çekiyor.

Şefler üçlü düellolarda yarışmacıları zorlarken, yapılan yemekler ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Son bölümde ise yarışmacılardan Erzurum'un meşhur tatlısı olan kadayıf dolması istendi. Peki, kadayıf dolması nasıl yapılır? İşte tarifi..

KADAYIF DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

400 gram tel kadayıf 200 gram ceviz içi( her bir dolma için 1 yemek kaşığı) 5 adet yumurta Şerbeti için: 750 gram toz şeker 500 ml. su 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu Kızartmak için: 2,5 su bardağı Ayçiçek yağı

Erzurum'un meşhur tatlısı: Kadayıf dolması tarifi..

KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp, bir kenarda bekletin. Tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan, elinizle hafif bir şekilde açın. Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıflarını yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.

Mutfak tezgahı üzerinde, dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına, iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın. Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın.

Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda, altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın.

Erzurum'un meşhur tatlısı: Kadayıf dolması tarifi..