Gaziantep'teki evinde, 200 kediye bakıyor
DHA

Gaziantep'te bulunan Bekirbey Mahallesi'ndeki 2 katlı evinde yalnız yaşayan 58 yaşındaki Burhanettin Salgar, çalışamadığı için komşularının yardımıyla geçiniyor.

Salgar, hayatını kedileriyle sürdürüyor. İşsiz olan Salgar, komşuların ve yardımseverlerin destekleri ile evinin kirasını öderken, kalan para ile kedilerinin ihtiyaçlarını gideriyor.

"HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUM"

Kedilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını ifade eden Burhanettin Salgar, "İlk olarak evimin terasında bir kedi geldi, doğum yaptı. Onlara baktım ve bunun üzerine bu sayı her geçen gün artarak yüzlere dayandı.

Ben de kedilere bakmaya başladım. Ben imkanlarımı çoğu zaman zorlayıp kedilerin her türlü ihtiyacını karşılıyorum.

Kedilerim eti, ciğeri ve özellikle tavuk türünü çok seviyor. Komşularım ve durumu öğrenenlerin getirdiği yemekleri kedilerime veriyorum." diye konuştu.

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -1

"EV ALACAĞIM PARAYI KEDİLERE HARCADIM"

Sokak hayvanlarının her zaman mama sıkıntısı çektiğini ve bu sıkıntının kış mevsiminde daha çok artığını belirten Salgar, "Yaklaşık 10 yıldır sahiplendiğim kedilere ve sokak hayvanlarına bakıyorum ve her geçen gün sayı artıyor.

Bunlar sokak hayvanları olduğu için yem bulamıyorlar. Kimisi çatıya kimisi evin avlusuna geliyor. Yemiyorum içmiyorum, kedilerime bakıyorum. Hayvanlara karşı biraz duyarlı olalım.

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -2

Eskiden hurdacılık yapıyordum ve bu evi almaya çalıştım. Ama evi almayıp, parayı kedilere harcadım. Ben kirada kalabilirim ama bu kediler aç kalamaz. Elimden geldikçe yemeklerini temin ediyorum.

Ama kedilerin sayısı doğum yaptıkça ve çevreden yeni kedilerin gelmesiyle sayı artıyor." dedi.

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -3

TEDAVİLERİNE GAYRET EDİYOR

Salgar, sokakta gördüğü hayvanlara da yem verip, hasta olanları tedavi etmeye gayret gösterdiğini kaydetti.

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -4

KOMŞULAR DA DESTEKÇİSİ

Komşuları da Burhanettin Salgar'ın, kendisinden çok kedilere baktığını ifade etti. Komşuları, kedilerin Salgar'ın evlatları gibi olduğunu, kendilerinin de bu nedenle ellerinden geldikçe destek verdiklerini dile getirdi.

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -5

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -6

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -7

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -8

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -9

Yardımlarla evinde 200 kedi besliyor -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)