Hak İnsani Yardım Derneği 1000 kişilik ekibiyle yardım çalışmalarında
ensonhaber.com

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilimizi ağır şekilde etkiledi. Hak İnsani Yardım Derneği, depremin hemen ardından acil yardım çalışmaları için harekete geçti.

Depremin ilk saatlerinden itibaren afet bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan Hak Arama Kurtarma, binden fazla kişiden oluşan 50 kurtarma ekibi ve köpekli arama timi ile çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD tarafından akredite edilen Hak Arama Kurtarma ekipleri, enkaz bölgelerinde işbirliği içerisinde çalışma yürütüyor.

Yardım Faaliyetleri

Arama kurtarma faaliyetleri dışında 100’den fazla araç, 20 acil yardım tırı ve 3 mobil aşevi ile bölgedeki diğer yardım çalışmaları da devam ediyor.

Depremden etkilenen illerde acil yardım dağıtım ekipler gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda da yardımlar ulaştırıyor. Hak İnsani Yardım Derneği tarafından şu ana kadar 50 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı.

Mobil aşevlerini bölgeye göndererek 20 bin kişiye sıcak yemek çıkaran derneğimiz, 250 barınma çadırı ve 100’den fazla jeneratörle depremzedelerin yaralarına merhem oluyor.

Öte yandan içerisinde gıda, bot, mont, çocuk bezi, un, su ve diğer pek çok acil yardım malzemelerinin bulunduğu 20’den fazla tır depremden etkilenen bölgelere gönderildi.

İhtiyaç Listesi Duyuruldu

Hak İnsani Yardım Derneği tarafından deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde listelendi: Çadır, ısıtıcılar (elektrikli, sobalı, kömürlü), uyku tulumu ve mat, jeneratör, tüp, kömür, tencere, tava ve diğer mutfak malzemeleri, kavurma veya barbunya konservesi, kumanya, hijyen malzemeleri (çocuk bezi, kadın pedi), ıslak mendil, sıvı sabun, kağıt havlu, bot, mont, iç giyim, oyuncak, su, battaniye, yağmurluk, ışıldak.

Siz De Destek Olabilirsiniz

Hak İnsani Yardım Derneği’nin deprem bölgelerindeki yardım çalışmalarına destek olmak ve bu iyilik hareketine katılmak isteyenler, internet sitemiz üzerinden (https://www.hakinsaniyardim.org.tr/tr/Anasayfa) veya EFT-havale yolunu kullanmak için ‘Hesap Numaraları’ sayfasından bağış yapabilirler.

Ziraat Bankası IBAN Bilgileri: TR13 0001 0004 8884 0732 2250 07 HAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

(Açıklama bölümüne Türkiye Acil Yardım yazabilirsiniz)