İstanbul'da bir atmaca, yakaladığı serçeyle kuyumcuya girdi
İHA

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Sultangazi ilçesi Cebeci Mahallesi'nde bulunan bir kuyumcu dükkanına sabah saatlerinde bir atmaca, avladığı serçe kuşu ile daldı.

Dükkanda hareketli anlar yaşanırken, kuş dükkanın içinde sağa sola uçmaya devam etti.

Atmacayı çalışanlar yakaladı

Bu esnada atmacanın pençesinden kurtulan serçe ise bir süre sonra dükkan içinde gözlerden kayboldu. Atmaca altınların bulunduğu rafların arasında çırpınırken, Murat Kızıldağ tarafından güçlükle yakalandı. Kızıldağ, hatıra fotoğrafı çekildiği atmacayı daha sonra tekrar dışarıda havaya saldı.

Serçe de müşteri tarafından yakalandı

İçerdekiler bu defa ise dükkan içerisinde kaybolan serçeyi aramaya başladı. Bir süre sonra dükkan içerisinde uçuşan serçeyi gören bir müşteri, başından çıkardığı şapkayla kaçmaya çalışan serçeyi havada yakaladı. Serçe de havaya salındı.

"Atmacayı da serçeyi de doğaya saldık"

Olay anını anlatan Murat Kızıldağ, şu ifadeleri kullandı:

''Sabah saatlerinde dükkanı açıyorduk. O arada İbrahim kardeşimiz dedi ki abi içeriye atmaca girdi. Atmaca nasıl girdi içeriye dedim. Ayağından yakaladığı serçe ile birlikte içeri girdi. O anda biz arkadaşlar ile birlikte baktık etrafa direkt vitrine doğru giriş yaptı. Biz de yakalamaya çalıştık ve atmacayı rahat bir şekilde yakaladık. Hatıra fotoğrafı çekildik ve daha sonra doğaya saldık. Şimdi tamam atmacayı yakaladık ama serçe nerede dedik ve hemen serçeyi aramaya başladık. Serçeyi de saklanmış bulduk. Tam yakalayacaktık kaçmaya başladı. O esnada diğer reyonda olan bir amcamız şapkasını çıkartıp serçeyi yakaladı. Yani içeride çok fazla avcı vardı açıkçası. Atmacayı da serçeyi de doğaya saldık ve bu şekilde işi tatlıya bağlamış olduk"

Olay anı kameraya yansıdı

Yakaladığı serçe kuşu ile birlikte kuyumcu dükkanına dalan atmaca tekrar dışarıda havaya salınırken o anlar ise iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde atmacanın dükkana daldıktan sonra bir süre uçuştuğu daha sonra çalışan tarafından yakalanarak havaya salındığı, dükkan içerisinde kaybolan serçeyi ise bir müşterinin başından çıkardığı şapka ile havada yakaladığı görülüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)