İzmirli Elif, dolmuş hattının 'Nebahat Ablası' olarak anılıyor
DHA

İzmir'de kadın eli, minibüslere de değdi.

Elif Ergül isimli 23 yaşındaki genç kız, 3 hafta önce babasının hatlı minibüsünde şoför olarak çalışmaya başladı.

Pınarbaşı- Eskiçamlık hattında yolcu taşıyan Elif Ergül, Türk sinemasının unutulmaz karakterlerinden 'Şoför Melahat Abla'yı hatırlattı.

"BABAMIN YANINDA YETİŞTİM"

Dolmuş şoförlüğünün baba mesleği olduğunu söyleyen Elif Ergül, "Babamın yanında yetiştim. Her şeyi onun yanında öğrendim. Araçları seviyorum. Sürücülerle iletişim halinde olmayı seviyorum. Kısacası bu işi seviyorum.

Tepkiler iyi. Özellikle kadınların tepkileri çok güzel. 'Kadın şoför' diyorlar. Hatta bir gün dolmuşu erkek arkadaş kullanıyordu. 'Biz kadın şoför kullansın istiyoruz' dediler. Sağa çektik ben geçtim direksiyona. Güzel şekilde gidiyor." dedi.

İzmirli Elif, dolmuş hattının 'Nebahat Ablası' olarak anılıyor VİDEO

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -1

ŞOFÖR NEBAHAT ABLA OLARAK ANILIYOR

Kendisinin sektörde yetiştiğini, yaptığı işi oldukça normal bulduğunu belirten Ergül, şoförlüğün kadınlar için de normal bir iş olarak görülmesini istediğini söyledi.

Direksiyon başına geçtiğinden beri meslektaşlarının kendisine, 'Şoför Nebahat Abla' diye seslendiğini belirten Elif Ergül, ayrıca 6 veya 10 tekerlekli gibi daha büyük araçları da kullandığını ifade etti.

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -3

"İSTEDİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPARIZ"

Ergül, kadınlara da "İsteklerinizin peşinden gidin. Deneyin. Bir kadının yapamayacağı hiçbir şey yok. Bir erkekten hiçbir farkımız yok bizim. İstediğimiz her şeyi yaparız. Geç yaparız ama bir şekilde tamamlarız o işi." dedi.

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -10

MÜŞTERİLER MEMNUN

Elif Ergül'ün minibüsüne binen yolculardan evli ve 3 çocuk annesi Emine Aydın (45), "Çok güzel yolculuk yaptık. Kadınlarımız bizim gurur kaynağımız. Kadınlarımızın elinden tutulmalı" derken, Arife Balta (55), "Çok güzel yolculuktu. Gurur duydum. İlk kez bir kadın şoförle yolculuk yaptım. Allah işini hayırlı kılsın, güle güle kullansın. Kazası belasız." dedi.

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -5

BABASI, MESLEKTAŞLARI GURURLU

Elif Ergül'ün babası Turgay Ergül (46) de kızıyla gurur duyduğunu söyledi. Pınarbaşı- Eskiçamlık Hattı Durak Başkanı Güvenç Atlı (41), Elif Ergül'ün kadınların her işi yapabileceğini gösterdiğini kaydetti.

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Uğuz da Elif Ergül'ün İzmir'deki tek kadın dolmuş şoförü olduğunu, kendisiyle gurur duyduklarını kaydetti.

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -6

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -7

İzmir'in 'Şoför Nebahat Ablası' Elif, hatlı minibüste yolcu taşıyor -8

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)