Kahvenin içerisine limon atmanın mucizevi faydaları
ensonhaber.com

Mutfaklardan, sofralardan eksik etmediğimiz ve kokusu ile akılları baştan alan Türk kahvesinin hatırı tam 40 yıl...

Herkesin gönül bağı kurmasında bir araç olan kahve, astım riskini azaltıyor ve kolesterolü düşürüyor. Diyabet ve parkinson rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olan kahve, diyabet riskini ise önlüyor.

Pankreas kanseri riskini azaltan Türk kahvesi, sinir sistemi hastalıklarına iyi geldiği için depresyonu önlemeye yardımcı oluyor.

Yalnız içecek olarak değil ayrıca tatlıların içinde aroma halinde de kullanılabilen Türk kahvesi, keklere lezzet katıyor ve ağızda unutulmaya bir tat bir bırakıyor.

Kalın bağırsak kanseri riskini yüzde 25 ve yine safra kesesi rahatsızlıklarını yüzde 45 oranında azalttığı bilinen Türk kahvesini günde bir defa içmeyi unutmayın.

Kahvenin bu faydalarından daha fazlasına sahip olan limon; zengin bir C vitamini kaynağıdır. Cildin parlamasına yardımcı olur ve lekeleri azaltır.

İyi bir temizleyici olan ve yanıkları gidermeye yardım eden limon, yara izleri ile küçük kanamalara iyi geliyor.

Diş bakımına katkı sağlayan limon hazımsızlığı önlüyor aynı zamanda da ateşi düşürmeye yardımcı oluyor.

Düzenli limon tüketimi oksidatif stresi önlemeye yardımcı oluyor ve demir emiliminin artmasını sağlıyor.

Tek tek faydalarını ele aldığımız limon ve kahve birleşirse ne olur? Bu iki mucizevi ürün bir araya gelince faydaları iki katına çıkıyor.

LİMON VE KAHVENİN BİRLEŞİMİ

Limon ve kahve birleşimi sindirim sistemine iyi gelir ve çalışmasına katkı sağlar. Enerji veren bu karışım, gün içinde zinde hissettirir. Enerjinizin bitmeye başladığını hissettiğiniz anlarda limonlu kahve içebilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran bu karışım, daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur. Bu nedenle diyet listenizin kenarına not almayı unutmayın. Şiddetli baş ağrısına iyi gelen bu karışım, kronik ağrı çekenlerin derdine derman olacak. Bu nedenle akşam işten eve geldiğinizde bir bardak tüketebilirsiniz. Ayrıca öğütülmüş kahveyi limon ile karıştırıp üzerine bal eklemek ishali kesiyor. İshal sorunu yaşayanlar mutlaka denesin. Antioksidan özelliği sayesinde de vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor.

Kahvenin içerisine limon atmanın mucizevi faydaları

LİMONUN BESİN DEĞERİ

100 gram limonun besin değerleri aşağıdaki gibidir:

Su: 88.98 g Enerji: 29 kcal Protein: 1.1 g Toplam yağ: 0.3 g Karbonhidrat: 9.32 g Lif: 2.8 g Toplam şeker: 2.5 g Kalsiyum: 26 mg Demir: 0.6 mg Magnezyum: 8 mg Fosfor: 16 mg Potasyum: 138 mg Sodyum: 2 mg Çinko: 0,06 mg C vitamini, toplam askorbik asit: 53 mg Tiamin: 0.04 mg Riboflavin: 0.02 mg Niasin: 0.1 mg B-6 Vitamini: 0.08 mg Folat, DFE: 11 µg B-12 Vitamini: 0 µg A Vitamini, RAE: 1 µg A Vitamini, İÜ: 22 İÜ E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.15 mg D Vitamini (D2 + D3): 0 µg D vitamini: 0 IU K Vitamini (filokinon): 0 µg Yağ asitleri, toplam doymuş: 0.04 g Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.01 g Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.09 g Yağ asitleri, toplam trans: 0 g Kolesterol: 0 mg Kafein: 0 mg

Kahvenin içerisine limon atmanın mucizevi faydaları