Manisa'da kahvehaneciler, dükkan önünde tezgah açtı
İHA

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’yi de olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle birçok işletme kapatıldı.

Kapatılan işyerleri içinde olan kahvehane sahipleri ev ihtiyaçlarını, kira, elektrik ve su giderlerini karşılayabilmek için kendi mesleklerine alternatif aramaya başladı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kahvehane işletmecisi Umut Koç, kapanan işyeri önünde tezgah kurarak manav ürünleri satmaya başladı.

"DEVLET LÜTFEN YANIMIZDA BULUNSUN"

Umut Koç, "Devlet büyüklerime seslenmek istiyorum. Çözüm arıyorum. Alternatifler üretmeye çalışıyorum. Kıraathanelerimiz kapatılmasa çok iyi olurdu. Ama kapattılar. En azından çay ocağı olarak hizmet vermemize izin verseler iyi olurdu. Masaları sandalyeleri kaldırıp, esnaflara çay vermemize izin verseler çok iyi olurdu. O zaman en azından kira, elektrik ve su giderlerimizi karşılayabilirdik. Devlet büyüklerimiz lütfen bizim yanımızda bulunsun. Böyle bu şekilde işler yapmayalım.

Biz kendi mesleğimiz olan kahvecilik mesleğimizi yapalım. İşyerimizi sadece çay ocağı olarak işletelim. Sadece çay yapayım, esnaflara çay yapayım. Masaları ve sandalyeleri kaldıralım. Rekabet ortamı tekrar doğsun. Şu anda çay ocakları çalışıyor, biz çalışamıyoruz. Rekabet ortamı kalktı. Bizlere de çay ocağı olarak çalışmaya izin verilsin, ekmeğimizi kazanalım, başka iş yapmak zorunda kalmayalım. Ya çay ocakları da kapansın, ya da bize de çay ocağı olarak izin verilmesini istiyoruz." dedi.

Manisa'da kahvehaneciler, dükkan önünde tezgah açtı ViDEO

Manisa'da kahvehaneciler, dükkan önünde tezgah açtı

Manisa'da kahvehaneciler, dükkan önünde tezgah açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)