Mersin’de deniz ve kum keyfi
İHA

Öğrenciler yarıyıl tatiline girdi, aileler de bu fırsatı değerlendirdi.

Ocak ayının sonlarına yaklaşılırken genellikle kar tatili yapan ebeveynler, bu kez plajları tercih etti.

Mersin de tercih edilen yerlerden biri oldu.

Kuma gömülen oldu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası, Doğu Akdeniz'in gözde tatil merkezi Erdemli’deki Kızkalesi, yaz dönemi kadar olmasa da yerli turistlerin akınına uğradı.

Sadece Mersinliler değil; Sivas, Kayseri, Tokat, Yozgat, Malatya, Ankara ve İstanbul'dan gelen gençler de denize girip, kuma gömülerek eğlenceli anlar yaşadı.

"Bizim oralar kar, kış, tipi, boran"

Sivas'tan Mersin'e geldiğini belirten Metin Durmuş, “Sivas'ın Gemerek ilçesinden geldik. Bizim oralar kar, kış, tipi, boran. Buraya geldik cennet. Güneşi gördük, deniz ve hava sıcak. Denize girelim, kuma gömülelim dedik. 20 derecelerde hava.” diye konuştu.

"Son 40 yılda görmedim"

Kış güneşinin tadını çıkaranlardan Ateray Günbağış ise “Hava çok güzel, yarım kollularla geziyorum. Böyle bir sıcak, son 40 yılda görmedim. Herkese tavsiye ederim, buradaki güneşle herkes enerjisini, stresini çok güzel bir şekilde atabilir. Genellikle İskandinav ülkelerinde soğukta denize girenleri biliyorum ama burada çok nadir rastlanılan zamanlardaki bir durum bu.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)