Mevsimlik tarım işçisi, güvercinleriyle seyahat ediyor
AA

Eşi ve 2 çocuğunun geçimini sağlayabilmek üzere Türkiye'nin farklı noktalarındaki tarlalara giden Akan, başta fındık, pamuk, domates, salatalık ve tütün olmak üzere birçok ürünün hasatında çalışıyor. Müslüm Akan, adeta çocuğu gibi gördüğü ve özenle beslediği güvercinlerini gittiği her kente yanında taşıyor, kaldığı çadırın yanına da güvercinleri için de üstü kapalı bir barınak hazırlıyor.

FARKLI TÜRDE 45 GÜVERCİNİ BESLİYOR

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki seralarda çalışan Akan, günün belirli saatlerinde 2 yıldır baktığı farklı türdeki 45 güvercini besliyor.

Müslüm Akan, hayatının her alanında güvercinlerin bulunduğunu ve adeta bir evlat gibi bakımlarını yaptığını söyledi.

Mevsimlik tarım işçisi, güvercinleriyle seyahat ediyor

"NEREYE GİDERSEK BİZİMLELER"

Ailesinin geçimini sağlamak için Bilecik'e geldiğini ifade eden Akan, şöyle konuştu:

''Yaz mevsimlerinde genellikle nerede iş varsa oraya gidiyoruz ve çadırlarımızı kuruyoruz. Gelirken çok sevdiğim güvercinlerimi de yanımda getiriyorum. 2 yıldır nereye gidersek onları da bebek gibi yanımda götürüyorum. Güvercinler beni mutlu ediyor ve onlarla geçirdiği zamanlarda sıkıntılarımı unutuyorum.''

Mevsimlik tarım işçisi, güvercinleriyle seyahat ediyor

"ONLARA BAKARKEN RAHATLIYORUM"

Arkadaşlarının tavsiyesi ile güvercin bakmaya başladığını ifade eden Müslüm Akan, "Tarlaya gitmeden önce onları yemliyorum, tarladan gelince de güvercinlerimi tekrar besliyorum. Bakımlarında hiç zorlanmıyorum. Beslerken psikolojik olarak rahatlıyorum ve stresimi atıyorum. Onlarla vakit geçirirken yorgunluğum kalmıyor. Tarladan geldikten sonra boş kaldığım zaman hemen kuşların yanına gidiyorum." diye konuştu.

Güvercinlerini çok sevdiğini aktaran Akan, "Uçuşlarını gökyüzünde izlemek, kanatlarının sesini ve ötüşlerini dinlemek bana mutluluk veriyor. Uçuşlarını yaptıktan sonra tekrar dönerler." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)