Miraç Kandili TV programları 2023 | 17 Şubat hangi kanallarda kandil programı var?

Hz. Muhammed’in göğe yükseldiği ve Allah’ın huzuruna çıktığı gün olarak kabul edilen Miraç Kandili, bu yıl 17 Şubat Cuma günü idrak ediliyor.

Üç ayların ikinci özel gecesi olan Miraç Kandili’nde Müslüman vatandaşlar ibadet ediyor, namaz kılıyor, oruç tutuyor ve dualar ediyor.

Diyanet Başkanlığı, ülke genelinde kandil programları düzenliyor. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından birçok dizi ve programlar yayınlanmadı. Bu akşam kandil programlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı ise merak konusu oldu.

Kandil gecesini dualar, zikirler ve ilahileri dinlemek isteyen Müslüman vatandaşlar, hangi kanallarda kandil programı olduğunu araştırmaya başladı. İşte 17 Şubat 2023 TV kandil programları…

2023 Miraç Kandili TV programları

Kanal D - Miraç Gecesi - 20:30

İslam dünyasının en mübarek gecelerinden biri olan Miraç Kandili, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii’nde çok özel isimlerin eşliğinde karşılanıyor.

ATV - Nihat Hatipoğlu ile Miraç Kandili Özel - 21:00

Bereketin coşkusu ve yükselişin huzuru Miraç Kandili Özel programında... Peygamber Efendimizin Miraç yolculuğu nasıl gerçekleşti? Bu gece neler oldu? Peygamber Efendimiz bu büyük yolculuğunda kimlerle karşılaştı? Peygamberimize bu büyük yolculuğunda neler müjdelendi? Bu geceyi nasıl geçirmeliyiz? Kandil özel duası, ilahiler ve kasideler Miraç Kandili Özel programında...

TRT 1 - Miraç Kandili Özel Programı - 20:15

Mü'minlere namazın farz kılındığı Miraç Kandili, özel bir programla ekrana geliyor. Programda, hafız ve mevlithanların okuduğu Kuran’ı Kerim ve mevlidin yanı sıra Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler seslendiriyor.

Kanal 7 - Miraç Kandili Özel - 19:15

Hz. Muhammed’in Miraç’a yükselişinin kutlandığı gecede, Türkiye’nin ünlü mevlithan, hafız ve karilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim'den ayetler, ilahiler ve mevlitler ekrana geliyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın duahanlığını yapacağı gecenin feyzi Emirgan Hamid-i Evvel Camii manevi atmosferinden izleyiciye ulaştırılacak.