Miraç Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler 2022
ensonhaber.com

Her yıl, "üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27. gününe denk gelen Miraç Kandili, bu sene 27 Şubat Pazar günü idrak ediliyor.

Müslüman alemi bu gecede ellerini semaya açacak ve ibadetler gerçekleştirecek.

Miraç Kandili'nde çekilecek zikirler ve tesbihler de vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Peygamber Efendimiz (SAV), ömrü boyunca namazlardan sonra tesbihatlar çekmiş ve bunu da ümmetine tavsiye etmiştir.

Peki, Miraç Kandili'nde çekilecek zikir ve tesbihler neler, hangileridir? İşte, Miraç Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler..

MİRAÇ KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK TESBİHLER

Miraç Kandili'nde günahların affına vesile olan tesbih namazını kılabilmek için şu tesbihleri ve zikirleri bilmek gerekir:

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."

Miraç gecesinde yatsı namazından sonra 12 rekat namaz kılınır. 2 rekatta bir selâm verilir. Her rekatta 1 Fatiha, 10 İhlas-ı Şerif okunur.

Namazdan sonra: 100 defa "Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim", 100 defa istiğfar, 100 defa salavat-ı şerife okunur.

Miraç Kandili'nde çekilecek tesbihler ve zikirler 2022

MİRAÇ KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER

Bol bol zikir çekilmeli. Resûlullah (sav), "En faziletli zikir 'Lâ ilahe illallah'; en faziletli dua da 'Elhamdülillah' demektir." (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

"Allah'ı tesbih ederim/bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim, hamd Allah'a mahsustur, Allah'tan başka ilâh yoktur, Allah en büyüktür." zikrini okumalı. Sonra yüz kere istiğfar etmeli ve yüz kere de Nebiyy-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz'e salât ve selâm gönderilmelidir. Bunlardan sonra da istenilen şekilde dua edilmelidir."

Hz. Peygamber'e en kısa şekilde, "Allahümme salli alâ Muhammed" veya "Sallallahü aleyhi ve sellem" ya da "Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim" diye salât-u selam getirilir.