Recep ayında hangi günler oruç tutulur? Recep orucu günleri 2023

İslam alemi, 23 Ocak Pazartesi günü Üç Aylar'a kavuşuyor...

Recep ayını idrak edecek olan Müslümanlar, günlerini ibadetlerini yerine getirerek ve dua edecek geçirecek.

Recep ayının ardından Şaban ve oruç ayı Ramazan gelecek.

Recep ayında oruç tutulur mu, hangi günler oruç tutulur sorusu ise gündemde yerini aldı.

Bolluk ve bereket ayı olan Recep günlerinde oruç tutarak sevap almak isteyenler, "Recep ayı oruç günleri 2023" hakkında araştırma yapıyor.

Peki Recep orucu nasıl ve ne zaman tutulur? Recep ayında hangi günler oruç tutulmalı? İşte merak edilenler...

Recep ayında oruç tutulur mu, kaç gün?

Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan’ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

Recep ve Şaban aylarının aralıksız olarak oruçlu geçirilmesinin dinî bir dayanağı yoktur. Kişi, sağlığı müsait olup güç yetirdiği takdirde bu aylarda dilediği kadar nafile oruç tutabilir.

Recep ayı ilk gün orucu

Hadis-i Şeriflerde zikredildiği üzere; “Allah-u Teala, her kim Recep’in birinci gecesinde oruç tutarsa üç sene ibadet sevabı verir” buyuruluyor.

Recep ayı oruç günleri 2023

Recep ayının ilk gün orucu çok önemlidir ve 1, 2 ve 3. günün orucunun sevabı çok büyüktür. İlk Perşembe (26 Ocak 2023) günü yani Regaip Kandilinde oruç tutmak büyük sevaptır.

4 Şubat 2023 Cumartesi Recep’in 13. günüdür, 5 Şubat 2023 Pazar Recep’in 14. Günüdür ve 6 Şubat 2023 Pazartesi Recep’in 15. günüdür. Recep’in ortasına tekabül eden bu günlerin de oruçlu geçirilmesi faziletlidir.