Sabıka kaydı sorgulama ekranı 2021: E-devlet sabıka kaydı nasıl alınır?
ensonhaber.com

Vatandaşlardan en çok iş başvurularında istenen adli sicil kaydı belgesi dakikalar içerisinde E-Devlet üzerinden alınabilmekte.

Sabıka kaydı sorgulama ekranı her gün milyonlarca kişi tarafından gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlar, "Sabıka kaydı nasıl sorgulanır, adli sicil kaydı nereden ve nasıl alınır?" gibi soruları sıklıkla araştırıyor.

İşte e-devlet üzerinde sabıka kaydı sorgulama işlemi ve detayları...

SABIKA KAYDI SORGULAMA ADIMLARI

1- https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi bağlantısına tıkladığınızda ilk olarak e Devlet kimlik doğrulama sayfası açılacaktır. Bu sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” sekmesine tıklayın.

2- Kimliğimi şimdi doğrula sekmesine tıkladıktan sonra sisteme giriş sayfası açılacak. Bu sayfada istenen e devlet şifresi ve TC kimlik numaranızı eksiksiz girdikten sonra “Sisteme Giriş Yap” sekmesine tıklayın.

3- Ardından sabıka kaydı alma ile ilgili bilgilendirme sayfası açılacak. Sayfanın en altında “Yukarıdaki Bilgilendirme Yazısını Okudum” ibaresinin yanındaki kutucuğu işaretledikten sonra devam sekmesine tıklayın.

4- Bu işlemin ardından ekrana nüfus bilgileriniz gelecek. Bu sayfada sırasıyla Kurum Türü, Belgenin Neden Verileceği, Belgenin Nereye Verileceği hanelerini doldurun ve son olarak “Sorgula” sekmesine tıklayın.

Adli sicil kaydınız bulunmuyorsa “YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR” ibaresiyle karşılaşırsınız.

Eğer adli sicil kaydınız varsa bunun detayları yine bu alanda gözükmektedir. Bu belgeyi indirmek veya yazdırmak için sağ üstte bulunan “DOSYAYI İNDİR” seçeneğine tıklamanız ise yeterlidir.

Sabıka kaydı sorgulama ekranı 2021: E-devlet sabıka kaydı nasıl alınır?

E-DEVLET SABIKA KAYDI SORGULAMA EKRANI