Sivas'ın 1 tonluk boğası alıcılarını bekliyor
İHA

Sivas’ta iki kardeş, boğalarına gözü gibi bakıyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı için vatandaşlar kurban alışverişine hazırlanırken, kurbanlık hayvan yetiştiricileri de hayvanlarını satmak istiyor.

Sivaslı besiciler  Ramazan ve Mustafa Sarıca kardeşlerin ‘Rıfkı’ ismini koyduğu Simental cinsi dev boğa da görenlerin dikkatini çekiyor.

1 TONLUK RIFKI 26 BİN LİRA

İnceağa mevkiinde bir çiftlikte büyük bir özenle yetiştirilen 1 tonluk boğa, aylık 600 liralık yem yiyor. Kurban Bayramı'nda satışa çıkarılacak olan boğa için sahibi, 26 bin Türk Lirası istiyor. Rıfkı isimli boğanın boy uzunluğu ise 1 metre 72 santimetre geliyor.

GÖZLERİ GİBİ BAKTILAR

Besicilik yapan Ramazan Sarıca, boğanın şu anki kilosunun 1 ton olduğunu belirterek, “Boğamızın kilosu şu an 1 ton. Boyu 1 metre 72 santimetre, uzunluğu ise 2 metre 70 santimetre civarında. İstanbul Kemerburgaz’a götüreceğiz. Fiyatına 26 bin TL diyoruz. Bu bizim gözbebeğimiz. Biz buna gözümüz gibi baktık. Bizzat kendimiz ilgilendiğimiz için seviyoruz. Çoban falan da tutmadık. İki kardeş kendimiz ilgilendik. Aslında biraz da üzülüyorum.’’ şeklinde konuştu.

AYDA 65 KİLO ALDI

Sarıca, hayvanı yaklaşık 9 ay önce aldıklarını dile getirerek, “Günlük kilo artışları gibi 9 ayda bayağı bir şey değişti. Aylık 65 kilo aldı. Gayet randımanlı bir hayvan. Bu hayvandan yaklaşık 600 kiloya kadar karkas dediğimiz kemikli et çıkabilir. Hayvanımız arpa yemi yiyor. Aylık giderimiz yaklaşık 600 Türk Lirası. Tek başına 600 lira gideri var. Yesin helali hoş olsun. Sevdiğimizden dolayı hiçbir şeyden esirgemiyoruz. Masraftan kaçınmıyoruz. Biz hayvanlarımızın hepsine o şekilde bakıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -1

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -2

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -3

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -4

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -5

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -6

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -7

Günlük 9 kilo yem yiyen 1 tonluk boğa, alıcılarını bekliyor -8

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)