Sivas'ta 91 yılın ocak ayı sıcaklık rekoru kırıldı
DHA

Sivas'ta bugün hava sıcaklığı öğlen saatlerinde 18 derece olarak ölçüldü.

Güzel havayı fırsat bilenler pandemiye rağmen kentin işlek caddelerini doldurarak gezinti yaptı.

Sokak ve caddeler arasında genellikle bahariyelik kıyafetler giyenlerin çoğunlukta olduğu görüldü. Kısa kollu kıyafetlerle de gezinenler görüntülendi.

91 YILLIK REKOR

1930 yılından bu yana Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kent verilerine göre en ocak ayının en yüksek ısısı görüldü. Meteoroloji verilerine göre daha önce ocak ayı içinde son 91 yılda ölçülen en yüksek sıcaklık 14,6 olarak kayıtlara geçti.

Bugün görülen 18,4 derece sıcaklık ile bu rakam yaklaşık 4 derece aşıldı. Kent merkezinde geçen yıl ocak ayında kar manzaraları görüntülenmişti.

Sivas

"RAHATSIZ OLUYORUZ"

Uzun yıllardır bu şekilde bir sıcak hava görmediklerini belirten kent sakinleri, havanın keyfini çıkarırken, endişeyi de beraberinde yaşadıklarını dile getirdi.

Havaların bu şekilde gitmesinin kötü bir şey olduğunu belirten 36 yaşındaki Serdar Mert, "Önümüzdeki günleri düşünmek lazım. Bu şekilde devam ederse susuz kalırız, kıtlık olur. Ben doğma büyüme Sivas’tayım ancak daha hiç böylesi bir doğa olayıyla karşılaşmamıştım. Bu sıcaklıklardan dolayı rahatsız oluyoruz." dedi.

Sivas'ta 91 yılın ocak ayı sıcaklık rekoru kırıldı VİDEO

Sivas

"İLK DEFA ŞAHİT OLUYORUM"

55 yaşındaki Tevfik Yavuz ise "50 senedir aklım yettiğinden beri ilk defa havanın bu aylarda bu kadar sıcak olduğuna şahit oluyorum. Bir bahar havası yaşıyoruz. Su sıkıntısı olarak çok kötü bir şey. Allah inşallah yağmur, kar verir, bereket olur. Ama öyle düşünmez isek çok güzel. Hep Antalya, Mersin, İzmir mi kışı bahar tadında geçirecek? Bir de biz yaşayalım." dedi.

Sivas

"KORKUTUYOR BU DURUM"

21 yaşındaki Betül Yılmaz da "Şaşkınım, geçen sene bu zamanları hatırlıyorum. Sivas için çok alışılmış bir durum değil. Korona da olduğu için bu zamanlarda bu sıcaklıkların olması iyi olmadı. Korkutuyor bu durum." dedi.

Sivas

Sivas

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)