Suriye'nin sınır komşusu Kilis'te 29 Ekim coşkusu

Türkiye'nin dört bir yanında kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kilislilere renkli anlar yaşattı ve çocuklar tarafından Cumhuriyet çoşkuyla kutlandı.

Suriye'ye sınır komsu olan ilimiz Kilis'teki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki etkinlikler şehri hareketlendirdi.

Bu yılki kutlamanın önceki yıllara kıyasla daha kalabalık bir şekilde geçtiği ve yoğun katılımların olduğu etkinlikte, kutlamaya gelenler tarafından resmi geçit töreni ayakta alkışlandı.

Etkinlikler meydanda devam etti

Valilik önünde gerçekleşen programın sona ermesinin ardından Kilis Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe geçildi.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Suriye sınırında 29 Ekim coşkusu VİDEO

"Atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras"

Kilis Valisi Recep Soytürk yaptığı konuşmada, "19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadele'nin, büyük zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milleti'nin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değer olan Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Şanlı tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye'nin mayasını oluşturduğu gibi, azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuş, Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza ivme kazandırmıştır.

"Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümünü gururla kutluyoruz"

Bu itibarla, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olan Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü gurur ve heyecanla idrak ettiğimiz, coşkusunu en derin duygularla yaşadığımız bu günlerde, inanıyoruz ki; hem Cumhuriyet değerlerimizin bütünlüğü hem de birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde hareket etme gayretimiz her türlü zorluğun ve zorbalığın üstesinden gelinmesini sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Suriye'nin sınır komşusu Kilis'te 29 Ekim coşkusu

Halk oyunları ve spor gösterileri yapıldı

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinde, halk oyunları gösterisinden sonrasında Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde spor branşlarındaki çocuklar gösterilerini yaptı.

Suriye'nin sınır komşusu Kilis'te 29 Ekim coşkusu

Etkinlikte hediyeler verildi

Çocuklar için yapılan yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Polis Özel Hareket Timleri geçiş yaptı

İHA'nın haberine göre, 1’inci Hudut Alay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Özel Hareket Timleri ile araçlarının geçişi sırasında duygu dolu anlar yaşanırken ayakta alkışlandı.

Suriye'nin sınır komşusu Kilis'te 29 Ekim coşkusu