Üsküdar Belediyesi üniversiteli öğrencilere doğalgaz desteği verecek
AA

Üsküdar Belediyesi üniversiteli öğrenciler için yeni bir destek kampanyası başlattı.

Belediye kış ayı boyunca üniversiteli öğrencilere doğalgaz desteği verecek. Öğrencilere bu destek için aylık 400 lira yardım yapılacak.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkmen sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,  "Üniversite eğitimi için İstanbul'a gelen ve Üsküdar'ımızda ikamet eden öğrencilere sıcacık bir müjdemiz var" dedi.

MÜJDEYİ ÖĞRENCİ EVİNDE AÇIKLADI

Hilmi Türkmen Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili gençler iyi akşamlar diliyorum. Sizlere Üsküdar'da bir öğrenci evinde, sevgili arkadaşlarımızla beraber olduğumuz bir ortamdan, bir öğrenci evinden sesleniyorum. Biliyorsunuz dün akşam bir müjdeden bahsettik. O müjdeyi açıklamak üzere arkadaşlarımızla beraberiz.

Üsküdar Belediyesi üniversiteli öğrencilere doğalgaz desteği verecek ViDEO

Sağol sunlar çay yapmışlar. Biz tatlımızla geldik. Çay, tatlı.. Ortam güzel. Güzel bir akşamda sıcacık müjdemizi sizlere iletmek istiyoruz. Sevgili gençler, öğrencilerimizin bütçesi mütevazıdır. Ailelerinden destek alırlar. İmkanları oldukça burs ve kredi almaya çalışırlar. Ay sonunu denkleştirmek isterler. Gelir-gider dengesini sağlamak için gayet gösterirler. Bu dengeyi kış aylarında doğalgaz faturaları bozar.

Isınamk için kışın tabii doğalgaz faturası geldikçe, "Eyvah bizim burslar yetmeyecek" diye endişe ederler. Biz Üsküdar Belediyesi olarak bu endişeye mahal vermemeleri için, dengeyi tutturmaları için kış boyunca Üsküdar öğrenci evlerinde kalan genç kardeşlerimizin doğalgaz faturalarını ödeyeceğiz. Müjdemiz budur."

Üsküdar Belediyesi üniversiteli öğrencilere doğalgaz desteği verecek

Üsküdar Belediyesi üniversiteli öğrencilere doğalgaz desteği verecek

KIŞ BOYUNCA AYLIK 400 TL

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı öğrenci evlerine aylık doğal gaz destek miktarının 400 TL olarak açıklandığı kampanyaya, İstanbul'da bir üniversitede örgün eğitime devam eden ön lisans, lisans veya yüksek lisans öğrencisi olan, ilçe sınırları içerisinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam eden ve İGDAŞ abonesi olan öğrenciler katılabilecek.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler "https://www.uskudar.bel.tr/tr/main/ogrenci_yardim" adresine başvuruda bulunabilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)