Yıllarca yanlış kullanmışız! Bu 6 yöntem parfümün kalıcılığını iki katına çıkarıyor…

Bakımın en önemli unsurlarından biri kokudur. Güzel kokmak bakım rutinleri arasında en önemli sırada yer alıyor.

Bazı durumlarda parfümünüzü üzerinize boca etseniz de gün boyunca birçok kez tazelemek zorunda kalabiliyorsunuz. Aslında bu sorun parfümünüzden kaynaklı olmayabilir.

Eğer siz de "Öyle bir parfümüm olsun ki, birkaç fıs ile gün boyu misler gibi kokayım!" diyorsanız doğru yerdesiniz.

Parfümünüzün kaliteliğinden eminseniz ve kısa sürede kokusu yok oluyorsa yanlış kullanıyorsunuz demektir. Yanlış kullanılan parfümün kokusu kalıcılığını kaybeder.

Peki parfümün kalıcı olması için nasıl kullanmamız gerekir? İşte kokunun kalıcılığını sağlayan 6 önemli faktör…

1- Doğru parfümü seçtiğinizden emin olun

Parfümünüzün üzerinizde daha uzun süre kalmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli şey doğru parfümü seçmektir. Parfümler içerdikleri özler açısından EDT, EDP ve EDC gibi farklı çeşitlere ayrılıyor. EDC %2 ila %5, EDT %5 ila %15 ve EDP %15 ila %20 oranında parfüm özü içeriyor. Bu yüzden kalıcı bir parfüm istiyorsanız EDP parfümleri tercih etmelisiniz.

2- Parfümü vücudunuzun sıcak bölgelerine sıkın

Parfümü vücudunuzdaki nabız bölgelerine sıkmak kokusunu daha kalıcı hale getirir. Boyun, dirsek içi, dizlerin arkası, ayak bilekleri ve el bileklerinden oluşan nabız bölgeleri, vücut sıcaklığınızla uyumlanır ve parfümün daha fazla yayılmasını sağlar.

Bileklere parfüm sıktıktan sonra bilekleri ovuşturmak yanlıştır. Yani parfümü ovuşturarak yaymaya çalışmak kokunun formülünü bozabilir.

3- Temiz ve nemlendirilmiş cilde parfüm sıkın

Kokunun kalıcılığını arttırmak için banyo yaptıktan sonra temiz ve nemlendirilmiş cilde parfüm sıkın. Temiz ve nemlenmiş bir ten kokunun vücuda hapsolmasını sağlıyor.

Cildinize uygulayacağınız kokusuz bir nemlendiricinin içine parfüm sıkın ve karıştırın. Nemlendiriciyi cildinize uygulayın. Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra sıktığınız parfümün kalıcılığı artacaktır.

4- Saç fırçası yardımıyla saçlarınıza uygulayın

Koku saçla daha uzun süre kalacağı için bu yöntem sayenizde parfümünüz daha kalıcı olacaktır. Parfümü direkt olarak saça sıkmak içerdiği kimyasallar nedeniyle saçınıza zarar verebilir. Bu yüzden saç fırçasına sıkıp saçınızı tarayın.

5- Nemlendirici ve duş jeliniz parfümünüzle uyumlu olmalı

Duş jeli ve nemlendiricinizin kokusunun parfümünüzle uyumlu olması, parfüm kokusunun kalıcılığını arttırıyor. Duş jeli, parfüm için tene bir baz oluşturarak yoğunluğunun ve kalıcılığının artmasına yardımcı oluyor.

6- Parfümünüzü saklama koşullarına dikkat edin

Kokuların içerisinde bulunan, güneş ışığına karşı hassas olan yağlar ve esanslar zamanla bozulmaya başlar. Bu da parfümün kokusunu ve kalıcılığını engeller. Bu yüzden parfümünüzü güneş ışığından uzakta saklayın.