Yaşar Kemal barışın en büyük destekçisiydi

Yaşar Kemal barışın en büyük destekçisiydi

Hayatını kaybeden usta yazar Yaşar Kemal, Kürt meselesinin çözümünü içeren süreci en çok destekleyen aydınlardan biriydi. Yaşar Kemal geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada "Türkmen köyünde büyüyen bir Kürt çocuğuydum ve bana bir kez olsun sen Kürt'sün demediler" demişti.

TARİHİ BİR GÜNDE HAYATA VEDA ETTİ

Yaşar Kemal'in öldüğü gün de yine tarihi bir gün oldu. Usta Yazar'ın hayata gözlerini yumduğu gün, PKK lideri Öcalan örgüte "silah bırakın" çağrısı yaptı. Yaşar Kemal örgütün silah bırakmasını ve Türkiye'ye barışın bir an önce gelmesini savunan isimlerin başında geliyordu.

"BİR KEZ SEN KÜRTSÜN DEMEDİLER"

Yaşar Kemal şöyle demişti:

"Bana bazı insanlar 'Hemite, yani Hamit dede nedir?' diye sorduklarında anlatırım. Hamit dede der ki; 'Ben bu memlekette bir Kürt köyünde doğdum, Türk köyünde büyüdüm. Yalnız bu Hemite'de en sevgili çocuk bendim' derdi. Bu denilecek, söylenecek bir şeydir. Şimdi biz bin senedir beraberiz. Bu memleketi yani Osmanlı memleketini demek istiyorum. Çok müthiş yapmışlardır. Ben Kürt çocuğuydum, ama oyun oynarken arkadaşlarımız kavga ederdi, herkesi döverlerdi. Ama beni dövmezlerdi. Bir kez bile bana 'Sen Kürtsün' diye laf söylemediler"

Yaşar Kemal barışın en büyük destekçisiydi İZLE