ensonhaber.com

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Ankara'da coşkulu bir miting düzenlendi.

Kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı beklerken, Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok da mitingi takip eden medya mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Mal varlığı tartışmaları soruldu

TGRT Haber'in konuğu olan Altınok'a, Mansur Yavaş ve kendisi arasındaki mal varlığı tartışmaları konusu soruldu.

Altınok, kendisinin mal varlığının başkan olduktan sonra azaldığını belirtirken tam tersine başkan olduktan sonra varlığı çoğalanlara dikkat çekti.

Mansur Yavaş'ın Londra'da ev aldığını hatırlatan Altınok, Yavaş'a bu evi başkan maaşıyla nasıl aldığını sördu.

"Başkan olduktan sonra mal varlığı azalmış bir Altınok var"

Altınok şöyle konuştu:

"Mal varlığım belediye başkanı olduktan sonra artmamış azalmış. Herkes çaldığı malları, bir başkasının üzerine yaptığı malları paraları, ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı, onlar bunları çıkartıyor. Hangi malda şaibe var? Başkan olduktan sonra mal varlığı azalmış bir Altınok var.

"Londra'daki evi nasıl aldın?"

Bir de başkan olduktan sonra mal varlığı çoğalanlar var. Sayın Yavaş'a soruyorum. Londra'dan ev aldım diyorsun. Bu evi kaç liraya aldın? Dünyanın gayrimenkulde en pahallı ülkesi...

Bana neden soruyorsun? Şu an oturduğun evin değeri 25 milyon lira. Bunu belediye başkanı maaşıyla alamazsın. Avukatlık ücretiyle girdiysen hangi davalara girdin. Hangi vergiyi verdin?"

"Babadan kalan tarlaları satsam Yavaş'ın Londra'daki evini alamam"

Altınok, CHP ve Yavaş'ın dezenformasyonlarına ilişkin Hacı Yakışıklı'ya da detaylı açıklamalarda bulundu.

Mal varlığı konusunda konuşan Altınok, kamuoyunda bahsi geçen babadan kalma tüm tarlalarını satsa bile Mansur Yavaş'ın Londra'da aldığı evi alamayacağını söyledi.

Altınok, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Antalya’da dairem varsa tapusunu çıkarmayan namerttir. 600 dairem varsa yarın istifa ederim. 600 dairem yoksa bana iftira atan Mansur Yavaş istifa etsin.

Belediye bütçesinden şahsıma uçak bileti bile almadım. 1994’den itibaren 20 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde edindiğim tek malım yok. Emekli maaşım dışında banka hesabım yok.

Ailem zengindi. Mallarım anne babamın mirasıdır. Başkan olunca mal varlığım azaldı. Babadan kalma tüm tarlaları satsam Mansur Yavaş’ın Londra’da aldığı evi alamam."