Yerköy Adalet Sarayı açıldı
Bakan Çiçek, '' Türk yargısı itildi, kakıldı, namüsait şartlarda görev ifa etmeye çalıştı. Ama Türkiye'de bir şeyler değişiyor'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde yapımı tamamlanan Adalet Sarayı binasının açılışını gerçekleştirdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, yargının önemine inanan bir insan olarak, Türk milletinin bağımsızlığının sembolü bir hizmet olarak yargının, geriye dönük ne kadar ihmal edildiğini hep dile getirdiklerini, lafın doğrusunu söylediklerini ama yeteri kadar işin doğrusunu yapamadıklarını ifade etti.
Cemil Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Ben, 4 sene 5 ay 18 gün Adalet Bakanlığı yaptım. Geldiğim zaman yargının yatırım ödeneği yaklaşık 50 milyon YTL idi, görevde bulunduğum süre içerisinde yargıya yatırım hizmeti olarak harcadığımız para ise 2 milyar 631 milyon YTL'dir. Dolayısıyla helal olsun, daha büyük harcamaları önümüzdeki dönemde de yapacağız, bakanlığımız bu hizmetleri büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. Kaybettiklerimizi hiç olmazsa bu dönem içerisinde yargıya kazandıralım gayreti içerisindeyiz. 111 tane bina Türkiye'nin muhtelif yerlerinde hizmete açılmış, 59 tanesinin de inşaatı devam ediyor, projesi devam ediyor. Türkiye'nin her tarafına alnımız açık, buralara da (atımızın bir nalının izi var) diye gidebiliriz.''
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de konuşmasında, son 3 yılda Yozgat'ta 5 Adalet Sarayı'nın açılışını gerçekleştirdiklerini, bir ilçede ise projelendirme çalışmalarının yapıldığını, sadece Yozgat'ta değil Türkiye'nin her bölgesinde modern ve çağdaş binaların hizmete açıldığının altını çizdi.
Şahin, bağımsız yargı organlarının yargı hizmetini daha iyi verebilmesi için altyapılarını oluşturduklarını bildirerek, ''Çünkü adaletin mülkün temeli olduğuna yürekten inanıyoruz'' diye konuştu.
Bakan Şahin, şöyle konuştu:
''Vatandaşımız Adalet Bakanı olmam nedeniyle sürekli soruyor, (Davalar çok uzun sürüyor, bazen bıktırıyor, bazı önemli davalar var, bir takım sanıklar var, bunların davaları niye zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılıyor) diye yakınıyorlar. Vatandaşlarımızın bu adalet konusundaki hassasiyetleri beni tabi ki memnun ediyor. Ancak, bu tür sorunları da biran önce geride bırakmanın sorumluluğunu da omuzlarımıza yüklüyor. O bakımdan, adalet alanında şu ana kadar yapmış olduğumuz hizmetleri yeterli görmemiz mümkün değildir. Daha da atmamız gereken adımlar vardır. Mevzuat alanında atmamız gereken adımlar vardır, personel yetersizliği konusunda atmamız gereken adımlar vardır. Mutlaka bu adımları atmanın azim ve gayreti içerisindeyiz.''
Konuşmaların ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Yerköy Adliye Sarayı binasının açılış kurdelesini kesip, binayı gezdi.