YKS Türkiye birincisinin hayali gerçek oldu
TYT puanıyla tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan Bilecikli öğrenci Abdullah Uslu, üniversite hayaline kavuştu. Tek tercih olarak yazdığı ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümüne yerleşen Uslu, “Hedefim ve hayalim gerçek oldu” dedi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan YKS sonuçlarında TYT’den tam puan alan 5 aday arasında Abdullah Uslu da yer aldı.
Eskişehir Fatih Fen Lisesinde eğitim gören ve ailesi Bilecik’te yaşayan Uslu, sınavdaki başarısıyla büyük gurur yaşattı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, başarılı öğrencinin yapacağı tercihe çevrildi.
TEK TERCİHLE HAYALİNDEKİ ÜNİVERSİTEYE
Merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Abdullah Uslu’nun da üniversite tercihi belli oldu. Başarılı öğrenci, tercih hakkını yalnızca ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümünden yana kullandı.
Uslu, yaptığı tek tercihle hayalindeki bölüme yerleşerek sınav başarısını üniversiteyle taçlandırdı.
“HEDEFİM VE HAYALİM GERÇEK OLDU”
Başarısının ardından mutluluğunu paylaşan Abdullah Uslu, gelecekte babası gibi mühendis olmak istediğini belirtti.
Uslu, “Hedefim babam gibi mühendis olmak. Şu anda hedefim ve hayalim gerçek oldu” ifadelerini kullandı.
Uslu’nun YKS’deki başarısı ve yalnızca istediği bölümü tercih ederek ODTÜ Endüstri Mühendisliğine yerleşmesi, ailesi ve çevresinde de büyük sevinç oluşturdu.