Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada

Adını Amstel Nehri'nden alan ve Hollanda'nın başkenti olan Amsterdam, kanallarıyla ünlü bir şehirdir.

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada

90 adası ve 1500 köprüsü bulunan Amsterdam şehri, Amstel nehri üzerinde yapılmış baraj civarına inşa edilmiştir. Şehir, kanallarının çok sayıda olması nedeniyle 'Kuzey'in Venedik'i' olarak adladırııyor.

Amsterdam’ı çekici kılan en iyi 10 neden

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada VİDEO

HERKESE HİTAP EDEN BİR ŞEHİR

Amsterdam'ı ziyaret eden herkes şehirde kendine göre birşey bulma imkanına sahip. Ziyaretçiler, tarih, sanat, eğlence veya Avrupa'nın eski tarihine sahip bir yerde dinlenme imkanı bile bulunabilir.

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada

Skylife Dergisi'ndeki gezi yazısında yer alan bilgilere göre, Amsterdam çocuklu ailelerin keyifli zaman geçirmesi için bisiklete binmekten çok daha fazlasını vadediyor. Amsterdam'da eğlence ve kültürel etkinlikler hepsi bir arada bulunuyor.

ARTIS ROYAL ZOO

Amsterdam’ın tam merkezindeki bu yer aynı zamanda Hollanda’nın en eski hayvanat bahçesi. Doğanın ve kültürel mirasın buluştuğu bu hayvanat bahçesinde akvaryumdaki tropikal balıklara hayran kalabilir, kuş evindeki sayısız kuş çeşidini izleyebilir, gökevinde zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada

HORTUS BOTANICUS (BOTANİK BAHÇE)

Verimli yemyeşil seraları ve egzotik bitkileriyle Amsterdam’ın botanik bahçesi yıllardır çocuklu ailelerin gözde durak noktalarından biri. Dünyanın en eski botanik bahçelerinden biri olan bu mekân, 1638 yılında doktorlara ve eczacılara şifalı bitki sağlamak için açılmış.

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada

TROPENMUSEUM JUNIOR

Batılı olmayan kültürlere odaklanan bu müze, özellikle 6-13 yaşları arasındaki çocuklar için kurulmuş. İnteraktif sergiler çocuklarınızı yeni kültürlerle tanıştırırken merak ettiklerini eğlenceli bir yolla öğretecek. Bu müze 2012’de “Çocukların Müzesi” ödülünü almış.

HERKES İÇİN FESTİVAL

Hollanda'nın en büyük kültürel festivali olan Uitmarkt'ta klasik müzikten çocuklar için etkinliklere, danstan tiyatroya kadar herkes için bir şey var. 450 bin kişinin katılması beklenen festival 30'dan fazla mekânda düzenleniyor ve 2 bin sanatçı performanslarını sergiliyor. Üstelik 29-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek festivalde yer alan etkinliklerin tümü ücretsiz!

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada

GENÇ SANATÇILAR FESTİVALDE

Genç ve yetenekli sanatçılara farklı mekânlarda sahne alma imkânı veren Grachtenfestival ise klasik müzikseverlere sıra dışı bir deneyim vadediyor. 17. Grachtenfestival Amsterdam'ın teması "Tepetaklak" hem konserlerde hem de konser mekânlarında yansıtılıyor. 15-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalin yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi konuk etmesi bekleniyor.

Amsterdam'da kültür ve eğlence bir arada